naar Marker Nieuws indexpagina
Een ritje met de EBS pendelbus ‘Marken-Broek in Waterland’ is ook leuk
De pendelbus bij de halte nabij Atelier Elly Koot (Eilandweg)
Tijdens de werkzaamheden aan de N518 rijdt er vanaf 20.00 uur een pendelbus van EBS tussen Marken en Broek in Waterland. De redactie is woensdagavond een ritje meegereden.
 
De aangepaste dienstregeling naar Marken begint om 19.57 uur vanaf de halte in Broek in Waterland nabij atelier Elly Koot. Vervolgens rijdt de pendelbus via Zuideinde, Molengouw en Burgemeester Peereboomweg naar Zuiderwoude. In Zuidewoude wordt rechts aangehouden en middels Aandammergouw, Ebbelaantje en Rijperweg naar Uitdam gereden. Daarna via Uitdammerdorpstraat en Zeedijk richting fietspad van N518. Daar worden alle verkeersdeelnemers opgewacht door verkeersregelaars.
 
De verkeersregelaar op de motor wacht op de pendelbus, zodat de dienstregeling zoveel mogelijk kan worden gehaald. Vervolgens gaat het ‘konvooi’ over het fietspad, met signaallichten aan, richting Marken. Bij ‘Het Kruis’ kan iedereen 'normaal' verder rijden.
 
De dienstregeling wordt gereden met drie chauffeurs, waarvan er één een gehele avond dienst heeft. Woensdagavond zat Baris achter het stuur. Er wordt deze week gemonitord of de dienstregeling haalbaar is, anders wordt deze aangepast.
 
Het is ook leuk om met de pendelbus een ritje te maken. Je komt met de bus op plekken, waar veel reizigers nog nooit zijn geweest.
 
 Dienstregeling in pdf 
Pendelbus kom op Marken aan  
  Hans Boshuisen van EBS reed ook mee en keek of de dienstregeling haalbaar is
Auto's staan te wachten op de verkeersregelaar op de motor
We naderen de splitsing Uitdam chauffeur Baris

Bron: PepProductions, donderdag 5 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina