naar Marker Nieuws indexpagina
Geen distributie jodiumtabletten in Waterland
Zaanstreek-Waterland ligt niet binnen een straal tot 100 km rond een kernreactor
 
Omdat Zaanstreek-Waterland zich niet binnen de straal tot 100 km rond een kernreactor bevindt ontvangen inwoners van Zaanstreek-Waterland geen jodiumtabletten.
 
Half oktober 2017 verspreidt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport jodiumtabletten in een aantal gebieden in Nederland. Bepaalde groepen mensen die in een straal tot 100 km rond een kernreactor wonen ontvangen de tabletten. Omdat Zaanstreek-Waterland zich niet binnen de straal tot 100 km rond een kernreactor bevindt ontvangen inwoners van Zaanstreek-Waterland geen jodiumtabletten. De dichtstbijzijnde kernreactor voor onze regio is Petten. Omdat dit een onderzoeksreactor betreft heeft de Rijksoverheid voor deze reactor een andere straal afgegeven, namelijk 3 km rondom de kernreactor. De omwonenden van de kernreactor in Petten hebben de jodiumtabletten eind 2016 al ontvangen.
 
Heeft u vragen?
Kijk voor meer informatie op www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl of bij de veel gestelde vragen. Ook kunt u contact opnemen met de Rijksoverheid via telefoonnummer 1400 of via Whatsapp (06) 5500 1400.  Er is geen concrete dreiging van een kernongeval. De Rijksoverheid verspreidt de jodiumtabletten om voorbereid te zijn op de zeer kleine kans op een kernongeval. Ook wil Nederland bij een kernongeval dezelfde maatregelen kunnen nemen als onze buurlanden.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 11 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina