naar Marker Nieuws indexpagina
D66 Waterland: Tiny Houses welkom in Waterland
 
Het zijn kleine woningen van niet meer dan 50 m˛. Volwaardige woningen maar dan in het klein.
Een Tiny House is zelfvoorzienend en dus is men niet afhankelijk van derden voor elektra en water. “Tiny houses” is een nieuwe woonvorm waar betaalbaarheid en duurzaamheid centraal staan. Ze zijn uitermate geschikt voor jongeren die hun ouderlijk huis willen verlaten maar beperkt zijn in hun keuze gezien het beperkte aanbod van betaalbare woningen in Waterland.
 
Andere gemeenten experimenteren al met Tiny Houses
In veel gemeenten experimenteert men al met “Tiny Houses”. Een voorbeeld is Landsmeer waar de gemeente op zoek is naar geschikte locaties om Tiny Houses mogelijk te maken. D66 Waterland wil het mogelijk maken dat Tiny Houses ook in Waterland worden gebouwd en roept het College op eventuele knelpunten in wet- en regelgeving op te lossen. Op die manier moeten particulieren met plannen voor Tiny Houses een aanvraag kunnen indienen die snel wordt behandeld.
 
Tijdelijk
“Tiny Houses” projecten zijn in principe tijdelijk (maximaal 10 jaar). Deze tijdelijkheid maakt het mogelijk af te wijken van het bestemmingsplan. Een bijkomend voordeel is dat uitsluitend voor Waterlandse inwoners gebouwd kan worden. D66 Waterland wil dat uiterlijk het eerste kwartaal volgend jaar de gemeentelijke organisatie ingericht is om Tiny Houses in Waterland mogelijk te maken.
 
Donderdag 19 oktober 2017, tijdens Raadsvergadering, agendapunt 22
Besluitvorming over de ingediende motie van D66 en Groenlinks over het facilteren van het bouwen van Tiny Houses.
Concept motie D66 / GroenLinks
 

Bron: D66 Waterland, woensdag 18 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina