naar Marker Nieuws indexpagina
Roofvogeldemonstratie voor 55-plussers op Marken
donderdag 12 oktober in de hal van de Patmoskerk
 
Donderdag 12 oktober jongstleden organiseerde de Stichting Welzijn Ouderen Marken (SWOM) een roofvogelshow voor de doelgroep (personen van 55 jaar en ouder) in de hal van de Patmoskerk. Door de enthousiaste verhalen uit verzorgingshuis 'Swaensborch' in Monnickendam, waar de show een aantal weken geleden werd getoond, vond het bestuur het wel leuk om dit ook op Marken te organiseren.
 
De demonstratie werd gehouden door Martin Doderer, jawel de neef van onze eigen 'Swiebertje'(Joop Doderer) en zijn assistente. Martin had verschillende uilen meegenomen en vertelde daar heel veel nieuwe verhalen over. Wisten jullie dat niet alle uilen nachtdieren zijn? En hoe zie je dat een uil op zijn gemak is of alert? De meesten in ieder geval niet, en zo had hij nog wel meer wetenswaardigheden.
 
Tussendoor vlogen de uilen door de hal van de Patmoskerk en mochten sommige mensen (die dat durfden) er een op de arm nemen (wel met een speciale handschoen aan).
 
Al met al een leerzame avond. Het bestuur van de SWOM hoopt dat de aanwezigen het ook leuk vonden en wellicht organiseert de SWOM het volgende jaar nog een keer.
 
Donderdag 23 november organiseert de SWOM weer een bingo, maar dit keer met een verrassing en hoopt weer vele personen te verwelkomen in de hal van de Patmoskerk.
 
Namens de Stichting Welzijn Ouderen Marken, Jolanda Zeeman
 

Bron: Jolanda Zeeman, donderdag 19 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina