naar Marker Nieuws indexpagina
Speeltuinwerkdag op Marken bekroond met cheque van Deen
 
Zaterdagmiddag 21 oktober heeft het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een handvol trouwe vrijwilligers de speeltuin op Marken onder handen genomen. Deze speeltuinwerkdag vindt twee keer per jaar plaats. In het voorjaar (eind maart) ter voorbereiding op het nieuwe speelseizoen en in het najaar (eind oktober) om de speeltuin gereed te maken voor de winter.
 
De speeltuin wordt meerdere keren per jaar door een inspecteur bezocht om te controleren of de aanwezige speeltoestellen nog voldoen aan de wettelijke regels. Deze inspectie wordt in opdracht van de gemeente Waterland uitgevoerd. Elk jaar worden een aantal aandachtspunten in het inspectierapport vermeld. Echter vanwege het jarenlange goede onderhoud en het juiste gebruik van de kinderen zijn deze aandachtspunten niet schokkend maar wel noodzakelijk om uit te voeren.
 
Deze editie van de speeltuinwerkdag stond in het teken van het onkruidvrij maken van de valveilige ondergronden zodat ze weer voldoen aan de regels. Tevens is het terugkomende prikkende begroeiing uit het hekwerk verwijderd, het voetpad van het overgroeiende gras ontdaan, winterklaar gemaakt en zag de speeltuin er aan het einde van de middag weer netjes uit.
 
Deen cheque
Tijdens de speeltuinwerkdag werden de vrijwilligers in de speeltuin door de filiaalmanager van de Deen supermarkt op Marken, Adrie van Lopik,  verrast met een mooie cheque van € 500,-. Het bestuur heeft gemerkt dat de speeltuin, naast een paradijs voor de kinderen, ook een sociale ontmoetingsplaats voor de (groot-)ouders is.  Om die reden wordt met dit mooie geldbedrag een nieuwe tweede picknicktafel aangeschaft.
 
Nieuwe website
De Stichting Speeltuin Marken heeft sinds kort ook een nieuwe website www.speeltuinmarken.nl. Op deze website staan leuke foto’s, informatie over de Stichting Speeltuin Marken en wat het bestuur de afgelopen jaren met de steun van de vele donateurs en mooie donaties heeft gerealiseerd en nog veel meer.
 
met dank aan Pieter de Groot

Bron: PepProductions, zondag 22 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina