naar Marker Nieuws indexpagina
Halloween viering bij Freek Schouten in CaliforniŽ
Bij de familie Schouten voor de deur
Wat is Halloween?
Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, BelgiŽ en andere Europese landen.
 
Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen "trick or treat", waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar halloweenfeesten.
 
Waarnemend webmaster van MarkerNieuws.com, Freek Schouten, woont reeds vele jaren in de Verenigde Staten, in de staat CaliforniŽ, en daar wordt deze feestdag (natuurlijk) ook gevierd.
 
Officieel is het herfst bij de familie Schouten, maar daar valt daar in het noorden van CaliforniŽ nog weinig van te merken. Zondag 22 oktober 2017 is het een aangename 25 graden (Celcius) en voor de komende twee dagen wordt zelfs ruim 30 graden voorspeld.
 
Maar het wordt in de avond al wat vroeger donker en Halloween komt eraan. Bij de familie Schouten raken ze al aardig in de sfeer.
 
Bijgaand wat foto's van zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Het aankleden van de buurt begint ruim een week voor Halloween begint. Bijna te vergelijken met Koningsdag op Marken, daar worden de vlaggetjes en lampjes ook ruim een week van te voren opgehangen.

 

Bron: Freek Schouten, maandag 23 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina