naar Marker Nieuws indexpagina
Heer en mevrouw Taanman-Bootsman 60 jaar getrouwd (video)
donderdag 26 oktober 2017 / Omroep PIM
26 oktober 1957 trad het echtpaar Taanman-Bootsman in het huwelijk. Nu 60 jaar later gaat burgemeester Wagenaar-Kroon langs bij het echtpaar om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.
Mevrouw Taanman kijkt me strak aan en zegt: "Alleen mooie dingen opschrijven hé". In huize Taanman-Bootsman is het een gezellige en vrolijke boel. Het echtpaar zit omringd door eigen kinderen en aangetrouwde kinderen in de woonkamer.

Als we klok terugzetten naar 26 oktober 1957, de datum waarop het echtpaar trouwde, ziet de wereld er heel anders uit. Marken is zojuist géén eiland meer nu de verbindingsdijk er is gekomen. Het Markerveerhuis verliest iets van de waarde.

Het water en de zee zijn wel belangrijke aspecten in het leven van deze mensen. De heer Taanman heeft eigenlijk zijn hele werkzame leven op de binnenvaart gewerkt. Een olietanker die vracht bracht van Rotterdam naar alle distributiepunten in Nederland. En mevrouw Taanman-Bootsman werkte voor haar huwelijk in Amsterdam als hulp in de huishouding in een domineesgezin. Elke dag op en neer met de boot.

Maar nu is het leven anders. Beiden zijn inmiddels in de 80 en het arbeidsleven is verleden tijd. Toch is dat geen reden om stil te zitten. Beiden voelen zich sterk betrokken bij de Marker gemeenschap, en dat zie je aan alles. De vier kinderen zijn vandaag zichtbaar blij met het mooie jubileum van hun ouders. Met de kinderen en kleinkinderen wordt het feest in het weekend gevierd. En er is ook al een achterkleinkind.

In hun rustige straat op Marken merk je weinig van toeristische drukte: een mooie tuin waar de kenmerken van het verleden zichtbaar zijn. Scheepsartikelen.

We wensen het echtpaar nog een lang en gelukkig, maar zeker ook een gezond leven met elkaar en hun gezin. En nu maar hopen dat mevrouw Taanman-Bootsman tevreden is….
 

Bron: Omroep PIM, donderdag 26 oktober 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina