naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd themafeest bij ‘De Verkeerde Wereld’ op Marken
"Zestig jaar dijk verbinding"
de ‘huisband’ van de Verkeerde Wereld, ‘FF Anders’
 
Dinsdag 17 oktober jongstleden was het zestig jaar geleden, dat het laatste gat werd gedicht tussen Marken en het vastenland, waardoor Marken géén eiland meer was. Dit heugelijke feit werd dit jaar niet officieel gevierd, maar werd wel afgelopen zaterdag herdacht met een themafeest bij Bistro Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’ aan de Buurterstraat op Marken.
 
Het idee van het themafeest kwam van Trijntje Visser en Pieter Visser. Deze hebben hun idee overlegd met Bertus Wolters, één van de eigenaren van de ‘De Verkeerde Wereld’ en deze was meteen enthousiast.
 
Na publicatie van het feest, kwamen de eerste inschrijvingen voor het themafeest al snel binnen. En voor de organisatie het wist, waren alle 37 plaatsen in de bistro besproken.
 
Bertus Wolters had voor het themafeest een drie-gangen culinair stamppotmenu samengesteld. Het begon met een uiensoep. Vervolgens een Belgische hutspot met buikspek, zuurkool met worst en een zomer stamppotje met spareribs. Het menu werd afgesloten met een ‘Mereker’ cupcake.
 
De avond werd muzikaal ondersteund door de ‘huisband’ van de Verkeerde Wereld, ‘FF Anders’. Na afloop kreeg een ieder nog een herdenkingsattentie met een knipoog mee naar huis.
 
Deze thema avond zal in de toekomst zeker een vervolg krijgen, als dit aan de reacties van de aanwezigen moet worden afgemeten.
 
-
  Trijntje Visser deed de afsluiting en bedankte een ieder voor hun/haar deelname aan de geslaagde avond

Bron: PepProductions, zondag 5 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina