naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek
‘Juliana’ meets ‘Juliana’ in het Trefpunt op Marken
zondag 5 november in dorpshuis Het Trefpunt
Een staande ovatie van het aanwezige publiek aan het einde van de muzikale middag
Een ‘Herfstmiddag met Muziek’ was de titel van een muzikale middag in een goed gevuld dorpshuis ‘Het Trefpunt’ afgelopen zondag op Marken. De muziek werd verzorgd door de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ uit Marken en het Harmonie orkest ‘Prinses Juliana Beekbergen’ uit Beekbergen. Ofwel Juliana meets Juliana.
 
Uitwisselingsproject
In het kader van een onderlinge uitwisseling tussen twee muziekverenigingen, bezocht het harmonieorkest uit Beekbergen het fanfare orkest uit Marken. Na de ontvangst met ‘Mereker’ taart brachten de orkestleden uit Beekbergen een bezoek aan het Marker Museum en kregen ze een rondleiding door Marken. Het Marker Museum had, speciaal voor de muzikanten uit Beekbergen, haar deuren nog even geopend. De jeugd van beide korpsen heeft in het dorpshuis onder leiding van Laura Krale een nieuw stuk ingestudeerd en hebben samen nader kennis gemaakt door het doen van een kennismakingsspel en een Pub Quiz.
 
Rond de klok van vier begon de muzikale middag. Het leerlingen orkest onder leiding van Laura Krale trapte af met het swingende nummer ‘Locked out of heaven’ en ‘A Social Suite’. Daarna volgde het ingestudeerde stuk 'Rock Pool', tijdens dit muziekstuk deden ook de jongste leerlingen van Juliana Marken mee, werkelijk een top prestatie.
Aansluitend werd er om en om gespeeld door Juliana uit Marken onder leiding van Henk Ummels en Prinses Juliana uit Beekbergen onder leiding van René Bos. Voorbij kwamen nummers als ‘Festival Flourish’,  ‘O Vitinho’, ‘A Spring Lullaby’ (met solo van Désiree Zeeman), ‘All I have to do is dream’ met een prachtige dubbele euphonium solo van Elbert en Marjolein (Beekbergen), `Baba Yetu` en `A Musical Fantasy`.
 
Als finale speelden beide orkesten samen het nummer ‘Make my Day’ onder leiding van Henk Ummels. Na dit nummer kregen de muzikanten een staande ovatie van het aanwezige publiek in het dorpshuis. De middag werd gepresenteerd door Trijntje Visser. De beide `Juliana´s` kijken terug op een geslaagde dag.
 
‘Juliana’ uit Marken brengt in september 2018 een tegenbezoek aan Beekbergen.
  Trijntje Visser  
    Désiree Zeeman
Elbert en Marjolijn   Elbert en Marjolein
  Gerrit Woudenberg, voorzitter van Prinses Juliana uit Beekbergen  
    De twee dirigenten Henk Ummels (links) en René Bos

Bron: PepProductions, dinsdag 7 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek