naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek
Marken doneert bijna vijf ton aan kleding voor actie ‘Mensen in Nood’
Organisatie en vele vrijwilligers van de kledingactie op Marken
 
De kledingactie ‘Mensen in Nood’ werd afgelopen zaterdag voor de 42ste keer georganiseerd op Marken. Met vele vrijwilligers werd er in twee uurtjes ruim 4˝ ton aan kleding opgehaald op Marken voor een goed doel van ‘Mensen in Nood’. Dit jaar is er veel aandacht voor Zuid-Soedan, maar 'Mensen in Nood' gebruikt de kledingactie ook om projecten mee te financieren en in geval van grote rampen, als mensen alles kwijt zijn.
 
Rond de klok van tien verzamelden de vele vrijwilligers zich in het onderkomen van de duivenvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ aan de Boxenring. De (lege) vrachtwagen waarmee de kleding later werd meegenomen naar de landelijke verzamellocatie in Boxtel,  was toen ook reeds gearriveerd.
 
De ochtend werd geopend met koffie en wat lekkers voor alle medewerkers. Vervolgens sprak organisator, Eef Visser, de aanwezigen toe. Eef bedankte alvast de vele vrijwilligers voor hun inzet en natuurlijk de duivenvereniging voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte voor de jaarlijkse actie. Het is altijd een huis-aan-huis-actie. Marken wordt tevoren in buurten verdeeld en iedere chauffeur kreeg een buurt toebedeeld en vrijwilligers lopen daarna mee om alles langs de deuren op te halen. Met droge weersomstandigheden kon na deze opening het ophalen van de kleding beginnen. De kleding was door de inwoners van Marken in zakken gestopt en langs hun woning neergezet. Het ophalen gebeurde middels auto’s met aanhangers en busjes, die de opgehaalde kleding naar de vrachtwagen op de bussenparkeerplaats brachten.
 
Rond de klok van twaalf reden chauffeurs Bert en Roy (vader en zoon) met een volle vrachtwagen richting Boxtel met bijna vijf ton aan kleding.
 
´Mensen in Nood´ is een actie, welke jaarlijks, meestal in de maand oktober, op Marken wordt georganiseerd door Eef Visser en Nelie Springer-Zeeman. Een actie die goed is voor de kledingkast, de kledinghandel, het milieu en de vele mensen in onder andere  Zuid-Soedan die de kleding weer kunnen gebruiken.
 
  De kleding was door de inwoners van Marken in zakken gestopt en langs hun woning neergezet  
    organisator Eef Visser spreekt de vrijwilligers toe
Alle wijkindelingen heeft Eef op papier   Trijntje Appel regelde de koffie
Merel en Esmee maakten uurtjes voor hun maatschappelijke stage   chauffeurs Bert (links) en Roy (vader en zoon)
  De eerste kledingzakken zijn reeds gearriveerd  
  Men kon de kledingzakken ook zelf brengen  
  Eef Visser en Nelie Spinger-Zeeman helpen zelf ook mee  
Esmee en Merel    

 www.samskledingactie.nl 

Bron: PepProductions, zaterdag 11 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek