naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek
Trouwe donateurs verwelkomd op KNRM station Marken
uitreiking gouden en zilveren speldjes
Een organisatie als de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) krijgt géén subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs. Deze worden bij de KNRM ‘Redder aan de Wal’ genoemd. Trouwe donateurs worden elk jaar door de KNRM in het zonnetje gezet. Afgelopen zaterdag werden op station Marken veertien trouwe Redders aan de Wal met een insigne onderscheiden.
 
Tussen de 09.30 en 10.00 uur werden de trouwe donateurs, welke de KNRM meer dan vijftig jaar geldelijk steunen, ontvangen in het KNRM boothuis aan de haven van Marken.  De meeste genodigden kwamen met een partner of ander familielid.

De ochtend begon met een woord van welkom door Nina Lambalk, coördinator communicatie & fondswerving van station Marken. Na deze welkomstwoorden hield Nina, een presentatie over de organisatie KNRM. Van het ontstaan in 1824 tot heden. En wat hield de mensheid bezig in de jaren, toen de aanwezigen trouwe donateurs zich hadden aangemeld als donateur bij de KNRM.  
 
Na deze presentatie was het tijd voor de trouwe donateurs. Deze kregen uit handen van Trijntje van Altena-Boes, secretaris van station Marken, een insigne uitgereikt. Dit als dank voor de lange periode van donateurschap. De heer Kwikkel uit Zaandam kreeg een gouden speld voor 60 jaar donateurschap. De heer Schaap uit Edam, de heer De Vries uit Purmerend, de heer Winkel uit Monnickendam, de heer Timmer uit Diemen, de heer D. de Waart uit Edam, de heer Kuijper uit Wormerveer, de heer Gersteling uit Broek in Waterland, de heer Middelburg uit Wormer, de heer Van de Geer uit Amsterdam, de heer Hulskemper uit Volendam, de heer A.T. de Waart uit Edam, de heer Ten Broeke uit Purmerend en de heer De Vos uit Amsterdam ontvingen een zilveren speld voor 50 jaar ´Redder aan de Wal´. De speld voor de heer De Vos werd in ontvangst genomen door z’n schoonzoon Kees-Jan Kluft. Alle gasten kregen tevens het boek “Wie goed doet….” aangeboden. In dit boek wordt de vraag beantwoord, waarom heten de reddingboten zoals ze heten.
 
Aansluitend werd er een vaartocht gemaakt met de reddingboten ‘Frans Verkade’ en ‘Hendrik Jacob’ op de Gouwzee. Degenen die slecht ter been waren konden meevaren aan boord van de ‘EVA’, een motorjacht van Dirk-Jan van Geemen. Opvallend was, dat ondanks de hoge leeftijd van enkele aanwezigen, niemand dit wilde missen en dus voeren bijna alle genodigden mee. Zichtbaar genoten de trouwe donateurs van het meevaren. Hierna keerde iedereen terug naar het boothuis, waar onder het genot van een hapje en een drankje werd nagepraat over de vaartocht.
** Woord van welkom **
** Uitreiking speldjes **
de heer E. Kwikkel uit Zaandam   de heer H.A.J. Schaap uit Edam
  de heer H.J. de Vries uit Purmerend  
de heer G. Winkel uit Monnickendam   de heer E.H. Timmer uit Diemen
  de heer D. de Waart uit Edam  
de heer D. Kuijper uit Wormerveer   de heer W.H. Gersteling uit Broek in Waterland
    de heer W. Middelburg uit Wormer
de heer R. van de Geer uit Amsterdam   de heer H. Hulskemper uit Volendam
de heer A.T. de Waart uit Edam    
de heer R. ten Broeke uit Purmerend   de heer I. de Vos uit Amsterdam, in ontvangst genomen door z’n schoonzoon Kees-Jan Kluft
** Varen....... **
  reddingboot ‘Frans Verkade’ (Valentijn klasse)  
  reddingboot ‘Hendrik Jacob’ (Atlantic klasse)  
** Napraten....... **

Bron: PepProductions, zaterdag 18 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek