naar Marker Nieuws indexpagina
Dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken viert veertigjarig jubileum
‘Bears on the Road’
Veertig jaar geleden, en wel op zaterdag 19 november 1977, werd dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken officieel geopend door de toenmalige commissaris van de Koningin, de heer Roel de Wit.  Dit jubileum werd afgelopen zaterdag gevierd met een feestprogramma.
 
Clubgebouw
Voordat het dorpshuis op Marken bestond, werden allerlei activiteiten georganiseerd in ‘het clubgebouw’. Dit gebouw stond aan de Buurterstraat, ongeveer recht tegenover de brandweerkazerne op Marken.
 
Feestprogramma
Zaterdag begon de middag rond de klok van vier met een bingo. Met deze bingo waren leuke geldprijzen te winnen. Er waren 58 fanatieke ‘kieners’ op dit evenement afgekomen. Van 19.30 tot 20.30 uur was er een informele receptie voor de gehele Marker bevolking. Vanaf 21.00 uur werd er ‘live’ muziek gespeeld. Het eerste uur speelde de band ‘Bears on the Road’. Door de muzikale (harde) klanken kwam de stemming er al goed in. Na ‘Bears on the Road’ was het de beurt aan ‘Boddie & De Rekels’. Deze zeven muzikanten vermaakten het publiek tot de klok van elf. Als finale was er een optreden van ‘Postman & The Ramblers’. Nick (keyboard), Maikel (drums) en Niels (gitaar) vormen een jeugdige band, waar Marken en omgeving nog veel muzikaal plezier aan kan beleven.
 
Rond de klok van half één kwam een einde aan de jubileum viering in het dorpshuis aan de Kerkbuurt op Marken.
ontvangst bingo
informele receptie ‘Bears on the Road’
‘Boddie & De Rekels’ ‘Postman & The Ramblers’
 Naar alle foto's van 40 Jaar Dorpshuis 'Het Trefpunt' 

Bron: PepProductions, zondag 19 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina