naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel en Workshop voor kinderen
 
In het weekend van  zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 november staat stichting Ronoylion weer met de Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
 
Er zijn  3 openingstijden:
- zaterdagmiddag 25 november : van  14.00 tot 17.00 uur
- zondag 26 november : na de kerkdienst
- maandagmiddag 27 november : van 16.00 tot 17.00 uur
                 
Op  zaterdagmiddag is er ook een koffiehoekje aanwezig om gezellig even neer te strijken. Onder het genot van een kop koffie kunt u dan niet alleen de producten van de wereldwinkel bekijken, maar ook even een kijkje nemen bij de kinderen die een workshop doen onder leiding van Janny de Haan.
 
Met het oog op Sinterklaas hebben we weer een collectie speelgoed, waaronder allerlei kinderboekjes, (ook kerst), reken- en telspelletjes, houten speelgoed, schrijfmateriaal, poppenhuis meubeltjes, enz.
 
Naast allerlei kleine kadootjes is er een kersttafel  met diverse kerstartikelen waaronder kinderboeken met het kerstverhaal,  kaarsen, kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst. Ook is er een collectie kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten.
En uiteraard maken Max-Havelaar-produkten  zoals thee, honing, snoepwaren  e.d ook weer deel uit van de stand.
 
   
 
Kerstworkshop voor kinderen
Op zaterdagmiddag 25 november is er tijdens de verkoop in de Patmoskerk weer een workshop voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
 
Deze keer maken we iets voor Kerst. Je mag kiezen. Om 14.00 uur en om 15.30 uur start er een groepje. Laat even weten hoe laat je komt, dan weten wij waar we op moeten rekenen. Janny de Haan WhatsApp: 06 1093 4016. Het kost € 3.50.
 
De opbrengst van de kinderworkshop is voor Ronoylion, die met alle geld maismolentjes gaat kopen, waardoor boeren meer gaan verdienen en hun kinderen naar school kunnen sturen.
 
Alle producten uit de Wereldwinkel  komen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt, in groepsverband in werkplaatsen, of in kleine fabriekjes.  Door de afzet via de Wereldwinkel  kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen.  Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door en binnen de groep een kleinschalige vorm van sociale voorzieningen opgezet.
 
De opbrengst van dit weekend wordt gebruikt voor de aankoop van geiten en varkens, waarvan de jongen die de boeren later zullen krijgen weer doorgegeven moeten worden aan andere boeren.  Door het verstrekken van geiten en varkens zal het inkomen van de boeren verbeteren en daardoor worden scholing,  medische zorg  en  goede voeding  voor de boerengezinnen  ook veel beter bereikbaar.
 
                                                       Namens St. Ronoylion,
                                                         Eef Visser   (tel. 601582)
 

Bron: Eef Visser, vrijdag 24 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina