naar Marker Nieuws indexpagina
Zebrapad alleen voor ontheffingshouders op Marken
 
UNIEK IN NEDERLAND ! Boodschappen halen alleen voor vergunninghouders !
 
Ik weet niet of het iedereen is op gevallen, maar tegenwoordig mogen alleen mensen die in het bezit zijn van de vereiste vergunningen/ontheffingen kunnen boodschappen halen bij de DEEN supermarkt op Marken. Parkeren is alleen toegestaan als men een parkeervergunning heeft.
 
Met ingang van 1 december aanstaande moeten ook voetgangers in het bezit zijn van een vereiste vergunning om van de Voetgangers Oversteek Plaats {VOP] gebruik te mogen maken, om DEEN te kunnen bereiken.
 
Ik ben van mening dat Deen op Marken onevenredig benadeeld wordt ten opzichte van hun vestiging in Monnickendam, waar parkeren gratis is.
 
Bewoners van Marken die op eigen terrein parkeren en dus géén parkeervergunning behoeven te hebben, kunnen geen boodschappen meer halen met hun auto. Ja, er zijn slechts DRIE parkeerplekken in de blauwe zone, maar die zijn veelal bezet en worden niet duidelijk aangegeven.
 
Bezoekers van Europarcs 'De Poortvan Amsterdam', die boodschappen op Marken willen doen bij de DEEN lopen grote kans op een boete van 99 euro !!
 
Ik heb wethouder Bromet om opheldering gevraagd en aangegeven dat er beter een blauwe zone gehanteerd kan worden (1,5 uur gratis parkeren , beter voor de regulering van het verkeer, want iemand met vergunning kan daar onbeperkt parkeren, zonder dat daar tegen opgetreden kan worden!!!),  maar die reageerd niet meer op mijn mails.
 
Het leek mij verstandig om de bewoners van Marken te informeren over de “VOP-VERGUNNING”.
 
 
Noot van de redactie:
Dit onderwerp komt maandag 27 november terug in de Openbare Vergadering van de Eilandraad in dorpshuis 'Het Trefpunt', aanvang 20.00 uur. Het staat niet op de bekend gemaakte agenda, maar is vrijdag 24 november toegevoegd.
 

Bron: Klaas de Groot, zaterdag 25 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina