naar Marker Nieuws indexpagina
Sinterklaas zet voet aan wal op Marken
 
Met een stralend zonnetje kwam de stoomboot van Sinterklaas afgelopen zaterdag de haven van Marken binnen varen. Met de ‘Spanje’ en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), arriveerden de Sint en heel veel zwarte Pieten op Marken. Organisatie was wederom in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
De ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnen geloodst. Vooraf waren al wat pakjes in de haven afgeleverd, omdat deze in het water waren gevallen en moesten drogen.
 
Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door de locoburgemeester Jacob Kes van de gemeente Waterland en presentator André. Op de haven werden door de vele kinderen een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana'.
 
De Sint deelde de aanwezigen mede, dat hij via www.MarkerNieuws.com al het nieuws over parkeergunningen en bezoekerspassen op Marken in Spanje heeft gevolgd en om die reden reeds een bezoekerspas in zijn bezit heeft voor z’n paard Amerigo. Kan hij z'n paard overal op Marken parkeren.
 
De Sint kreeg vervolgens de sleutels van Marken overhandigd door de locoburgemeester, waarna het gevolg via de Buurten, Buurterstraat en Kerkbuurt arriveerde bij dorpshuis ´Het Trefpunt´. Ter hoogte van de Buurterstraat kwam er een flinke regenbui naar beneden, maar de Sint had daar geen last van, daar locoburgemeester Kes met z´n paraplu de Sint droog hield. Ook dit jaar stonden vele buitenlandse toeristen dit typisch Nederlandse spektakel te aanschouwen op het schiereiland. Of die mensen er iets van hebben begrepen?
 
In het dorpshuis werd de Sint wederom toegesproken door de locoburgemeester en presentator André en werd de uitslag van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Na deze bekendmaking werd een (klein) toneelstukje opgevoerd door een aantal Pieten.
Omstreeks 13.30 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en konden alle kinderen thuis hun schoen gaan zetten.
 
drie jeugdleden liepen ook mee Christelijke muziekvereniging 'Juliana'
Presentator André en locoburgemeester Jacob Kes 'Frans Verkade'
  deze pakjes waren in het water gevallen en moesten drogen
de Sint kent 'iedereen' de locoburgemeester hield de Sint droog met z´n paraplu
'Juliana' de locoburgemeester begroet de Sint in het dorpshuis
de uitslag van de kleurplatenwedstrijd  
het toneelstukje een polonaise mocht niet ontbreken
Link naar alle foto's van de Sinterklaas intocht 2017 op Marken

Bron: PepProductions, zondag 26 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina