UITSLAG ENQUÊTE    
  

Op deze pagina vindt U de uitslag van de Marker Havenfeesten Enquête, welke werd verspreid als bijlage bij "Ons Streekblad" op donderdag 7 juli 2005: 

De Reactie’s, suggesties en opmerkingen van
de Havenfeestenenquête 2005
De kerkdienst was prachtig, maar werd door het koor weggedrukt. Het koor deed een eigen concert. (vrouw 1953)
 
We gaan met de kerken in overleg…  
De spelletjes van de sportmiddag waren niet echt leuk. (vrouw 1959)
Het is altijd moeilijk om het iedereen naar het zin te maken, maar we zullen ons best doen om voor volgend jaar leukere spelletjes te bedenken.  
Waarom zo weinig Marker Bandjes ?
X-Rog was niet gezellig, totaal niet passend bij de rest van de zaterdag.
De eetkar van Bertus was geweldig !
Wederom een prestatie van jullie met betrekking tot organisatie, inzet en enthousiasme. TOP !
(vrouw 1969)
 
Toen het programma in elkaar werd gezet (nov/dec 2004) lag Nasty Habits zo goed als op z’n gat en die hebben zich netjes afgemeld, Lighthouse heeft een sabbatical year en begint weer in september hebben we vernomen. Dus die 2 bands konden niet spelen op de havenfeesten 2005. De meerderheid van het bestuur vind dat de Bull Shit Blues Band niet bij de doelgroep van de havenfeesten past. De Band Alcatrash heeft met de jaarwisseling in de tent gespeeld, en de band Not Fade Away heeft in 2003 opgetreden op de havenfeesten, en is over 2 jaar weer aan de beurt. Dit jaar hadden we dus road2nowhere en Effe anders als bands met een marker inbreng.
Volgens de enquête heeft X-rog niet een geweldige indruk achter gelaten, en daar zullen wij onze conclusies uit trekken.  
Ga zo verder. Ik vind het elk jaar gezelliger.(man 1966)
 Dank je.  
Donderdagavond weer Darts en Bridge
Braderie uitbreiden
Programma voor zondagmiddag voor de ouderen en zondagavond voor oud en jong
Muziek + Kinderprogramma veel te hard.
MES pas op dat jullie niet te commercieel worden ! Jullie houding neigt naar arrogantie, zonde, niet doen. Maar ondanks alles veel bewondering voor jullie inzet. TOP (man 1955)
 
Donderdag Darts gaan we bekijken of we het dan leuker kunnen maken, zodat er weer voldoende darters op af komen, het liep namelijk sterk terug, van 40 darters in 2002, 28 in 2003 en 19 in 2004. dan moet je even een break nemen.
Programma Zondag is een goede suggestie gaan we iets mee doen….
We hoorden berichten dat het kinderprogramma dit jaar niet te hard was, dus dit verbaasd ons een beetje, maar het harde geluid is het zelfde verhaal als verderop uitgelegd over de bands.
Te commercieel verbaasd ons ook. Als we de toegangsprijzen en de drankprijzen vergelijken met die van evenementen buiten Marken (bijv. Monnickendam), zit de drankprijs op een “normaal” niveau (Zaterdag overdag zijn we zelfs aan het stunten!), en zijn de toegangsprijzen ongeveer de helft goedkoper dan die van buiten Marken. Het klopt wel dat we met bepaalde dingen wat beter moeten opletten zoals met de kosten en dergelijke. Als we de havenfeesten met als zijn onderdelen en andere  leuke dingen zoals Sinterklaas, Paaseieren zoeken, 1-malige evenementen en dergelijke in de toekomst willen (blijven) doen,zal dit wel moeten. Misschien verwar je commercieel met professioneel, en mis je het spontane van het begin van de havenfeesten. Dit kan kloppen, want we worden natuurlijk elk jaar weer een stukje wijzer, en proberen het elk jaar weer een beetje beter te doen, maar we zijn bovendien veel meer aan regelgeving gebonden dan de eerste jaren van de havenfeesten, waardoor sommige dingen ook gewoon niet meer mogen. Wat betreft de arrogantie zouden we graag willen horen wat dat precies inhoudt, misschien dat we daar dan aan kunnen werken. 
Zorg er wel voor dat het “Marker” Havenfeesten blijven. Elk jaar wordt de Marker inbreng minder. Dat betekent dat het feest uiteindelijk een doodgewoon feestje van de organisatie wordt. Het oorspronkelijke idee is dan geheel verdwenen. ( vrouw 1950)
Volgens ons was de Marker  inbreng juist meer met een Klederdrachtenshow en een volwassen playbackshow,
Misschien bedoel je dat de inbreng van de marker bandjes dit jaar minder was, maar dat hebben we bij een eerdere reactie al uitgelegd. (Overigens had 15 van de 22 onderdelen een Marker inbreng) Ook ons streven is om zoveel mogelijk van de onderdelen een Marker inbreng te laten hebben.  
Hulde voor de geweldige organisatie. Het geheel loopt (in mijn ogen) vlekkeloos. Hartelijk dank. (vrouw 1937)
Ook bedankt voor de leuke reactie.  
Betrek de Haven meer bij het feest het zijn toch de havenfeesten ? (vrouw 1947)
Gaan we aan werken, Kijken wat er (praktisch) mogelijk is. Kraampjes aan de onderring van de haven ? (waar verplaatsen we de fietsenstalling naartoe ?), Spelletjes in de haven ? (toestemming nodig van Rijkswaterstaat). Suggesties blijven welkom.  
Kinderplaybackshow was te lang voor de kleinere kinderen, misschien mogelijk minder kandidaten volgend jaar.
Volgend jaar weer veiling paling om te stoven.
Kerkdienst deze keer te lang. Groep te veel gezongen.
Koffieconcert te lang. Medewerkende niet zo veel laten zingen of spelen. (vrouw 1942)
 
Aan de Kinderplaybackshow wordt gewerkt, we hebben andere ideeën die nog uitgewerkt moeten worden.
Het was de bedoeling dat er “Natte Aal” zou zijn, maar door een samenloop van omstandigheden is dat misgelopen.
Kerkdienst was inderdaad te lang, daar zal overleg met de kerken gevoerd worden.
Koffieconcert viel op zich nog wel mee, maar omdat de kerk te lang duurde, was er te weinig pauze tussen de kerk en het koffieconcert, waardoor de concentratie te lang vastgehouden moest worden, overigens zijn we aan het onderzoeken of het koffieconcert compacter kan. Suggesties hierover zijn altijd welkom.  
Als het mogelijk is meer Marker bands (vrouw 1942)
Zie een eerdere reactie hierover.
Kerkdienst viel helaas erg tegen (man 1938)
Het duurde te lang….  
Misschien Discotheek “de Smid” op zaterdagmiddag om 17.00 uur
Is een mogelijkheid, maar ze willen zelf graag op Zondagmiddag.  
Ik vind dat het geluid (bands) in de tent veel te hard staat. Volgens mij kan het best iets zachter en toch gezellig zijn. We kunnen dan ook nog een beetje kletsen met elkaar.
Verder neem ik mijn petje af voor de MES die ieder jaar weer een superweekend organiseert. Hartstikke leuk !!! (vrouw 1968)
 
Vinden wij ook al jaren, maar het blijft moeilijk om de geluidsmensen die de band meebrengt te overtuigen, zodra je er heen gaat zetten ze hem (als ze er zin in hebben) even zachter, en loop je weg, dan gaat hij al weer een stukje harder, na 5 minuten staat hij net zo hard, of misschien nog wel harder, en om nou als een politieagent erbij te blijven staan….  
Misschien een leuke band voor volgend jaar is ‘Trend’ uit Volendam. Dit zijn een aantal mensen uit de groep ‘Friends’. Zij spelen allerlei soorten muziek. (vrouw 1970)
Goede suggestie….  
Vissen: Indien viswedstrijd van te voren aangeven met welk aas.
Braderie: Meer kraampjes, meer echte kramen van buiten Marken.
Geluid: Zaterdagavond was geluid veel te hard.
Zaterdagmiddag bier 1 euro goed idee !!
La Stampa op zaterdagavond (vrouw 1969)
 
Vissen: nemen we mee in het programmaboekje volgend jaar.
Braderie: Zouden we wel willen mits het in de sfeer past en er niet te veel concurrentie voor de Markers is. Suggesties en aanmeldingen zij altijd welkom
Geluid: Zie een opmerking/reactie hiervoor.
Bier 1 euro: Dat vonden wij ook.
La Stampa: Misschien wel…  
Over de meeste bands heb ik geen mening. Misschien op de zondagmiddag Discotheek “de Smid” eerder laten beginnen. Misschien meer gebruik maken van de Marker bandjes b.v. een Marker Middag / avond (vrouw 1973)
Disco “de Smid” eerder is een goede suggestie. Marker bandjes: zie  eerdere reactie.  
Verenigingen4kamp : Voortaan eerder bekend maken + onderdelen aangeven >> liefst geen 6kampachtige spelletjes, maar echte sport (man 1965)
Het nadeel is dat je dan onderscheid moet maken tussen vrouwen en herenteams, en geen gemengde teams kan accepteren. Het is net wat je wil….
Grote klasse ! (man 1981)
Dank je wel.  
Ik vind persoonlijk dat je de bandjes elk jaar moet afwisselen. Er zijn zoveel leuke bands in Noord-Holland. Dit houd ook een beetje variatie in het programma.
Tip: Als de ene band is afgelopen zorg er dan voor dat de ander al klaar staat. Er vallen gaten in het programma dan gaat de sfeer eruit. Muziek maakt en kraakt immers je feest.
Snackkar van de Bere Hap geeft “professionelere” uitstraling, veel leuker dan het tentje binnen.
Verder heel veel complimenten voor de organisatie ! Hopende dat ikzelf volgend jaar weer achter de bar kan staan !  (vrouw 1971)
 
Volgens ons hadden we dit jaar en vorig jaar (behalve FeitFigel) geen bands die we de afgelopen 3 jaar op de havenfeesten hebben gehad. Jouw Tip is een hele goede, maar niet haalbaar, dan zouden we 3 of 4 podia moeten hebben, en de tent (lees haven) is niet groter. De bands moeten namelijk opstellen en afbreken, en daar gaat tijd in zitten. Marco probeert volgens ons de sfeer er altijd goed in te houden.
De Snackkar staat inderdaad beter, en patat in de tent is ook heel lekker.
Wij hopen ook dat je weer achter de bar wil staan volgend jaar.  
Het zou leuk zijn de laatste nummers van het koffieconcert als meezingers te presenteren. Er wordt op het laatst erg veel gekletst achterin de tent dit voorkom je hiermee, en het einde wordt meteen heel vrolijk. Ik wil wel uittypen en stencilen !
Sterkste man/vrouw verkiezing, bijvoorbeeld kussengevecht op een paal boven de haven, touwtrekken, paalklimmen enz.
Groot evenement b.v. op volle toeren of fiets ‘m erin. (vrouw 1961)
 
Koffieconcert: Leuke suggestie, we zullen kijken wat we er mee kunnen doen
Leuke suggestie, gaan we zeker iets mee doen..
Groot evenement zouden we ook wel willen, maar je bent afhankelijk van externe factoren.  
Straatfestival (straattheater)
Ik mis activiteiten voor kinderen b.v. 1 dag vlotten bouwen en versieren, de volgende dag een race (pieremegochel) in de haven, dus vooral activiteiten waar de kinderen zelf aan mee kunnen doen
Nodig circus elleboog een dag uit zodat de kinderen circus kunnen maken en daarna een voorstelling kunnen geven.
Spelletjesmiddag voor kinderen
Koken en eten met z’n allen b.v zelf poffertjes bakken
Wie schildert het mooiste Havenfeestenschilderij ?  Kuntseluurtje(s)
Zweefmolen in plaats van Springkussen.
Straattekenen met stoepkrijt etc. etc.
Spelenkermis   (vrouw 1967)
 
Straattheater voor Kinderen of voor volwassenen ? En wanneer had je in gedachte om het plaats te laten vinden ? We horen graag van je.
1-Dags activiteiten voor de kinderen is vrij moeilijk, omdat wij daar de personele capaciteiten niet voor hebben, en op zaterdag in ieder geval ook de plek niet voor hebben. Het zou eventueel wel op vrijdag kunnen, maar dan zou er een samenwerking met school moeten zijn, misschien dat we daar eens mee moeten praten (in het verleden was dit niet te bespreken, maar tijden veranderen, je weet nooit).
Koken en eten is ook een moeilijkheid, omdat koken in ieder geval niet in de tent mag ivm de regelgeving, en ook hier moet voldoende en goede begeleiding aanwezig zijn.
Spelletjesmiddag / Knutseluurtje(s) / Straattekenen / Schilderen zijn goede suggesties
Zweefmolen hebben we in het verleden gedaan, en was geen succes, maar misschien kunnen we het weer eens proberen.
De spelenkermis gaan we ook onderzoeken of dit financieel haalbaar is.
Meer Marker bandjes (Bullshit Bluesband, Nasty Habits, Lighthouse, Alcatrash, Road2Nowhere, Neil Young Coverband) met betere geluidstechnicus. (In Volendam worden de eigen bandjes meer gewaardeerd !)
Iets voor de jongeren onder de 16 jaar zonder Alcohol. Bijv. iemand als DJ Tiesto of een rapper, Alcatrash.
Uurtje Jan Smit
Overigens hulde voor de Zondaginvulling en de organisatie en de geweldige inzet van de MES leden en medewerkers. (vrouw 1959)
 
Over meer Marker bandjes hebben we hiervoor al dingen aangegeven, een aanvulling kan zijn dat het programma ongeveer september / oktober al zo goed als vaststaat, op dat moment bestond de Neil Young Coverband nog niet.
De geluidstechnicus verzorgt al jaren Parckpop in Ilpendam, de Muziekdag in Edam en meerdere evenementen, maar als je een tip hebt voor een betere geluidstechnicus horen we dat graag.
In je eigen dorp heb je altijd het gevoel dat je niet zo wordt gewaardeerd als ergens anders, omdat je in eigen dorp meestal wel weet hoe het werkt, dat geldt ook voor Volendam (horen wij van de bands zelf), het is waarschijnlijk ook meer een kwestie van respect voor elkaar hebben.
De groep onder de 16 jaar is een hele moeilijke groep, we hebben daar ervaring mee in “De Zonnewijzer”, maar bedankt voor de tip(s), het heeft onze aandacht.
Jan Smit is erg leuk, maar ook erg duur, maar je weet nooit….
En bedankt voor de hulde (ook namens de medewerkers)…  
.....De Marker Evenementen Stichting wil iedereen hartelijk bedanken voor het invullen van deze enquête.....