MARKEN in het NIEUWS
    

Trein komt op tijd in de Haven van Marken

  
Marken- maandag 8 augustus 2005, om precies 17.00 uur kwam de NS-Sailtrein aan in de haven van Marken om Promotie te maken voor het aankomende Sail-evenement die 15 augustus van start gaat in Amsterdam.
Het leverde mooie en verassende plaatjes op, die menig toerist en Marker moest schieten.
Na wat manoeuvreren legde de trein aan bij de steiger van Bertus.

 

 

        
Bron : BITE Productions, maandag 8 augustus 2005
  
    
Verplichte trein-combi voor Marken supporters?
  
     
Zou de KNVB soms het gastenboek van SV Marken lezen en daarom hebben gedacht: "Die supporters van Marken moeten we zonder contacten met anderen naar de uitwedstrijden vervoeren". Is het ze nu echt in de bol geslagen?
Feit is dat maandag de eerste trein ooit op Marken is gearriveerd. Maar dit is niet vanwege mogelijke supportersrellen door de Marken hooligans. Tijdens Sail 2005 vaart er in Amsterdam een trein en die heeft maandag een bezoek gebracht aan Marken.

Dus helaas Jongejaap (Commandeur), je kan voortaan niet op de Noordkant beginnen met kaartjes knippen...... En alle forenzen die de NS hebben gebeld voor een abonnement vanaf Marken - Noordkant moet ik helaas ook telleurstellen.

Of zou toch de nieuwe vervoerder in Waterland, Arriva, besloten hebben geen bussen meer te laten rijden naar Marken en neemt de NS het over?
  
Bron : Christiaan Moenis, maandag 8 augustus 2005
  
  
Omstreeks 19.00 uur kwam de Sail-trein weer terug
  
     
     
     
   
     
 

  
Bron : Jeffrey Jonk, maandag 8 augustus 2005
 
    
NS introduceert een varende trein tijdens SAIL 2005
  

Om haar belangrijke rol als vervoerder tijdens SAIL op een passende manier te illustreren heeft NS vandaag een varende trein geïntroduceerd. Aad Veenman, president-directeur NS, verrichtte in bijzijn van Bart Meyers, algemeen directeur van Stichting SAIL, de officiële doop van de SailTrain op station ‘Amsterdam Carré’. De varende trein is gemaakt van een echt treinstel en een voormalige veerboot, heeft een lengte van 30 meter, weegt 180.000 kilogram en kan circa 60 mensen vervoeren.


 Aad Veenman geeft een toelichting op het NS-initiatief: "Dagelijks vervoeren wij 1 miljoen reizigers per trein naar hun bestemming. Daarnaast verzorgt NS al jaren het vervoer van honderdduizenden mensen naar grootschalige evenementen zoals Koninginnedag, Nijmeegse Vierdaagse, Dance Valley en Lowlands."

Tijdens SAIL verwacht NS 1,2 miljoen bezoekers per trein naar het evenement te brengen. Om alles in goede banen te leiden zet NS extra personeel in en rijden er extra en verlengde treinen. Veenman: "Ook tijdens evenementen als Sail doen wij er alles aan onze reizigers comfortabel naar hun bestemming te brengen. Om onze betrokkenheid bij Sail te benadrukken, introduceren wij vandaag een verrassend en vernieuwend vervoermiddel: de Sailtrain. NS is hiermee de eerste in Europa die een varende trein in de waterdienstregeling opneemt."
Bart Meyers benadrukt dat SAIL het best bereikbaar is per trein:"Amsterdam Centraal ligt aan het IJ en vormt zo dé toegangspoort naar SAIL. Ik raad bezoekers van SAIL aan de trein te nemen. NS is de logische vervoerpartner van dit evenement en dit jaar tevens sponsor."

Dienstregeling SailTrain

Bezoekers van SAIL kunnen de SailTrain dagelijks bewonderen op het IJ. De SailTrain vaart volgens een speciale waterdienstregeling en vervoert relaties en klanten van NS vanaf een waterperron achter Amsterdam Centraal naar het nieuwe waterstation: "Amsterdam Java-kade." Bij aankoop van een NS Zomertoer (samen 2 dagen reizen, binnen een periode van 7 aaneengesloten dagen, voor € 59,-. Of met z'n drieën voor € 79,- ) tussen 3 en 9 augustus via www.laatjegaan.nl maken klanten kans op één van de 150 rondvaarten met de SailTrain.

De komende twee weken vaart de SailTrain alvast warm op de Nederlandse wateren. Zij doet onder andere Volendam, Marken, Haarlem en Rotterdam aan.

De SailTrain is een eenmalige varende trein. Na afloop van SAIL worden trein en boot weer van elkaar gescheiden en zal de trein weer in de normale dienstregeling worden opgenomen. Aan de totstandkoming van de SailTrain hebben medewerkers van het NS bedrijf NedTrain gewerkt samen met de afdeling Maritieme Techniek van de TU Delft, technici van de firma Mammoet, Exhibits International en MAPS Originals.

 
NS komende vier jaar hoofdsponsor NOC*NSF    Bron : NS, woensdag 3 augustus 2005