Rondreis Ecuador, deel 5
  terug naar Fotoboek van Pep 

  WOENSDAG, 30 MEI 2012 (dag 15)  

Isla de la Plata

Vandaag ging niet iedereen mee. Wij gingen naar de Isla de la Plata, ook wel de “Poor Man´s Galápagos” genoemd. Na 2 a 2,5 uur varen met een klein bootje, kwamen we op het eiland aan, waar we onder leiding van een gids een wandeling gingen maken. We zagen de blauwvoet Jan van Genten (Blue Footed Boobies), gemaskerde Jan van Genten (Masked Boobies) en ook albatrossen. Na de lunch was er de gelegenheid om te snorkelen in een baai of gewoon te zwemmen, waarna we terugkeerden naar Puerto López.
Wat deze dag zeker niet moesten vergeten waren : zonnebrandcrème, badkleding en bescherming voor je hoofd (pet of hoedje).
Wake up time : 07.30 uur
Overnachting : Hotel Mandala, Puerto Lopez 2/2
  'Taxi' stond klaar voor het hotel  

  Mooie blauwe voetjes  
  DONDERDAG, 31 MEI 2012 (dag 16)  
Vrije ochtend, na de lunch naar Guayaquil
In de ochtend hebben we de 'vismarkt' bezocht van Puerto Lopez. In de loop van de ochtend reisden we verder naar Guayaquil. In Guayaquil verbleven we in Grand Hotel Guayaquil, dat vlakbij het leguanenpark en bij de Malecon (boulevard) gelegen was.
 
s-Avonds hadden we ons afscheidsdiner in het hotel.
Wake up time : 06.30 uur
Overnachting : Grand Hotel Guayaquil, Guayaquil 1/1 accommodatie > 9.0
kamer nummer : 420
zwembad > ja, airco > ja, fan > neen, douche > 9.0, WIFI > ja, bar > ja
Welkomsdrankje : ja
  Dank woorden voor Manon  
    M'n slaapplaats in Grand Hotel Guayaquil
  VRIJDAG, 1 JUNI 2012 (dag 17)  
Verkenning Guayaquil en terugvlucht Guayaquil – Amsterdam
Omdat ik niet had gekozen voor een verlenging naar de Galápagos Eilanden, had ik in de ochtend een citytour door Guayaquil onder leiding van Manon.
In de loop van de middag werd ik naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.
Op de luchthaven van Guayaquil werd ik ook nog omgeroepen. Ik naar de balie. Moest ik mee pet de politie. Ik moest m'n koffer inhoud tonen en ook m'n handbagage werd nog even voor een tweede keer gechecked. Ik voelde met net een misdadiger, maar het scheen dat daar 'normaal' is. Ook vliegtuig personeel wordt regelmatig op van alles gecontroleerd,
Wake up time : 08.20 uur
Overnachting : KLM Boeing 777
stoel nummer in vliegtuig : 31B
  M'n slaapplaats in Grand Hotel Guayaquil  

leguanenpark

    'Ola' (Unilever) heet in Ecuador 'Pingüino'
Guayaquil (GYE)  - Amsterdam (AMS)
9.842 km
18.35 – 13.05 uur
11 uur+30 min
KL 755
Boeing 777-200
PH-BQM KLM Royal Dutch Airlines Boeing 777-206(ER) 'Machu Picchu'
(Machu Picchu (Peru) is een stad van Inca's die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd)
  ZATERDAG, 2 JUNI 2012 (dag 18)  
Aankomst op Schiphol
We zijn keurig op tijd geland op Schiphol Amsterdam. M'n koffer kwam al heel snel op bagageband 17. Vervolgens op weg naar de STA balie. M'n taxi met chauffeur Frans was ook vrij snel aanwezig voor de laatste etappe naar Marken. Op Marken lekker onder de douche en m'n vaste thuiskomst maaltijd, andijvie met een balletje gehakt. Aan het eind van de middag het gewone leven weer opgepakt met een receptie van onze reddingsmaatschappij, ze bestonden vijfentwintig jaar.
  THE END  
  Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag Ecuador animated flag

 HOME

  Laatste update : zondag 26 augustus 2012