Vietnam
 Vietnam & Cambodja
 
Cambodja
  terug naar Fotoboek van Pep 
 
 Van 14 november tot en met 3 december 2011 (afgebroken 23 november 2011)
 De groep bestond uit 22 personen + reisleiders Marianne Vennix (SRC) & Son (Tulip Tours)
Vietnam: een fascinerende wereld!
 
In Vietnam wordt u overweldigd door de sublieme schoonheid van de natuur, de bijzonder culturele schatten en de charme van de bevolking! Er zijn schitterende groene rijstvelden, exotische witte stranden, rivierdelta’s en rijzende bergen. Getuigenissen van de rijke geschiedenis zijn volop aanwezig, zoals de Cham-torens uit het Champa-koninkrijk en de voormalige keizerlijke hoofdstad Hue met zijn tempels en mystieke graftombes van vroegere keizers. Het pittoreske Hoi An straalt een Franse koloniale sfeer uit. De recentere geschiedenis is te vinden in de Cu Chi tunnels, uitgegraven door de Vietcong als verdediging tegen de Amerikanen. De hoofdstad Hanoi kent brede lanen, statige gebouwen en sfeervolle straatjes. Ho Chi Minh Stad, ofwel het oude Saigon, is een bruisende metropool en het sprookjesachtige Halong Bay is een waar natuurwonder met bijna tweeduizend eilandjes. Laat u verrassen en het fascinerende Vietnam!
 
 
Ontdekkingstocht door Cambodja
 
Het landschap van Cambodja kent uitgestrekte rijstterrassen, mystieke berglandschappen en traditionele plattelandsdorpjes. Eeuwenoude tempelruďnes zijn soms nog overwoekerd door de jungle, waarbij Angkor als erfenis van het machtige Khmerrijk, met zijn goed bewaarde tempels uit de negende tot dertiende eeuw, het absolute hoogtepunt vormt. Phnom Penh heeft door zijn Franse koloniale verleden elegante villa’s en brede boulevards, maar ook andere bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Zilveren Pagode en het Koninklijk Paleis. Zeer aangrijpend is een bezoek aan de Killing Fields van Choeung Ek, waar u leert over de misdaden van Pol Pot en zijn Rode Khmer. Cambodja is nu rustig en landelijk en de bevolking is uiterst vriendelijk. Stel uw bezoek dus niet langer uit en ontdek dit prachtige stukje Azië!
 
   
Marken
Singapore
Hanoi
Phnom Penh
Info Nederland Info Singapore Info Vietnam Info Cambodja
  MAANDAG, 14 NOVEMBER 2011 (dag 1)  
Vlucht via Singapore naar Hanoi 
Deze dag ging m'n reis beginnen naar Vietnam en Cambodja. Vroeg opgestaan en ontbeten bij m'n ouders. Dit was, naar wat later bleek, het laatste contact met m'n ta. Om 07.00 uur arriveerde Frans van taxi Happy Days Van Marsbergen bij m´n woning en na 45 minuten arriveerde ik op Schiphol. De vlucht met Singapore Airlines had geen vertraging en we gingen dan ook met ´triple 7´ keurig volgens schema de lucht in. De verzorging aan boord was in één woord PERFECT.
Overnachting : Boeing 777 van Singapore Airlines (9V-SVJ)
stoel nummer : 51K
Wake up time : 06.00 uur (thuis)

 9V-SVJ Singapore Airlines Boeing 777-212(ER)

  DINSDAG, 15 NOVEMBER 2011 (dag 2)  
Kennismaking met Hanoi

We zijn om 05.20 uur in Singapore geland. De volgende vlucht naar Hanoi ging om 09.50 uur. Je zelf bezig houden op een luchthaven als Singapore is niet moeilijk. Op de luchthaven de Butterfly Garden bezocht, met enkele reisgenoten. Om 11.55 uur zijn in Hanoi geland. Na aankomst zijn we naar het hotel in Hanoi gebracht. 's Middags hebben we een stadswandeling gemaakt.

Overnachting : Hanoi, Demantoid Hotel
Waardering hotel : 8,0
kamer nummer 702
zwembad > neen , airco > ja , fan > neen, douche > 10,0, gratis WIFI > ja, bar > neen
Welkomsdrankje : ja
Wake up time : n.v.t. > vliegtuig van Singapore Airlines

 Vliegtuig van de vlucht van Singapore naar Hanoi

  9V-SRJ - Singapore Airlines - Boeing 777-212(ER) (stoel nummer 49C) 

  WOENSDAG, 16 NOVEMBER 2011 (dag 3)  
Stadstour Hanoi en voorstelling van waterpoppenspel

Hanoi is een mooie groene stad met brede lanen en statige gebouwen, maar ook met drukke sfeervolle straatjes. Tijdens een uitgebreide stadstour bezochten we onder meer het kunstmuseum en de Literatuurtempel. Het mausoleum van Ho Chi Minh was ook indrukwekkend om te zien. Verder zagen we verschillende koloniale gebouwen en wandelden we door de levendige oude wijk waar al eeuwenlang de gilden van de stad zijn gehuisvest. We bezochten tevens een voorstelling van het beroemde 'Thang Long water puppetry' theater (waterpoppenspel).

Overnachting : Hanoi, Demantoid Hotel
Waardering hotel : 8,0
kamer nummer 702
zwembad > neen , airco > ja , fan > neen, douche > 10,0, gratis WIFI > ja, bar > neen
Welkomsdrankje : ja
Wake up time : 07.00 uur
   M'n bed in het Demantoid Hotel  
   De jeugd van Vietnam was foto's aan het maken; had ik ook mooi de gelegenheid om de dames en heren vast te leggen  
 Son en Marianne  theater van het waterpoppenspel  
  DONDERDAG, 17 NOVEMBER 2011 (dag 4)  
Bezoek aan de Parfumpagode

Vandaag bezochten we de Parfumpagode, een van de belangrijkste boeddhistische pelgrimsoorden van het land. Met een roeiboot maakten we een tocht door een prachtig natuurgebied, waarna we verder wandelen richting de hoger gelegen tempels. Met de kabelbaan zijn we ook omhoog gegaan. Onder aan de heuvel waren tevens schitterende tempels te bezoeken, die we eenvoudiger konden bereiken.

Overnachting : Hanoi, Demantoid Hotel
Waardering hotel : 8,0
kamer nummer 702
zwembad > neen , airco > ja , fan > neen, douche > 10,0, gratis WIFI > ja, bar > neen
Welkomsdrankje : ja
Wake up time : 07.00 uur
 Rechts de chauffeur en links de bijreider    
   dat 'witte spul' is toekomstige mihoen  
         

 Naar vervolg Foto's Vietnam & Cambodja 2011 

 HOME

 Laatste update : zondag 26 februari 2012