MARKER HISTORIE
 
 
Het Marker Meisjeskoor „Een Naam is onze Hope" werd opgericht op 3 januari 1951. Het koor, dat bestaat uit 35 meisjes van 12-18 jaar zingt op Marken in de dienst bij Hoogtijdagen in de Nederlands Hervormde Kerk. Ook elders in ons land is het koor in bijzondere diensten te horen, onder andere in de dienst van dominee Toornvliet voor Radio Bloemendaal.  Het meisjeskoor zingt voornamelijk geestelijke liederen, maar ook ander repertoire zoals "De schoonste bloem" en "Mijn vrije vaderland". Het meisjeskoor is een doorgangskoor, de meisjes komen en gaan; ongeveer 300 Marker meisjes zijn in de afgelopen jaren lid van het Koor geweest.
 
Sinds de oprichting is Piet Boneveld, een rasechte Marker, leider van het koor. Deze energieke dirigent doet dit werk met grote liefde voor de muziek en zet zijn gehele persoonlijkheid in voor het koor. Piet Boneveld is ook organist van de zondagsschool in Marken en sedert kort organist in Zaandam.
 
De organist Kees Kes is ook van Marker afkomst. Hij begon zijn carričre als organist van de Nederlands Hervormde Kerk te Marken. Daarna was hij organist in Amsterdam. Momenteel is hij in die stad muziekleraar aan Middelbare scholen. Door drukke werkzaamheden moest hij het vak van kerkorganist opgeven, wat velen betreuren, want zijn geďmproviseerde voorspelen en begeleiding verwierven een grote bekendheid.
 
Bron : LP, jaar is schatting