naar Marker Nieuws indexpagina
Harm Joris wint eerste prijs bij Wiki Loves Monuments 2011
 
“Een speelse foto, waar het monument gefotografeerd is in zijn dagelijkse dorpse sfeer: de kletsende buurmannen, de was aan de lijn en de vrouw die bij het geitenhok bezig is. Een foto waar je heel lang naar alle details kunt kijken, maar toch gaat je blik gelijk naar de in prachtig licht gedocumenteerde monumenten.”
Zo oordeelt de jury van Wiki loves monuments over de foto van Harm Joris ten Napel. Ten Napel heeft twee huisjes in het Noord-Hollandse Marken gefotografeerd en wint hiermee de eerste prijs van deze fotowedstrijd.
 
Kwantiteitsprijs
De wedstrijd heeft organisator Wikimedia dit jaar 13.500 nieuwe foto’s opgeleverd. “Mede dankzij Wiki Loves Monuments in 2010 en 2011 is nu meer dan 60 procent van de in totaal meer dan 60.000 rijksmonumenten op Wikipedia voorzien van een foto”, beweert Wikimedia. Behalve de ‘kwaliteitsprijs’ voor de beste foto is er ook een kwantiteitsprijs voor de maker van de meeste foto’s uitgereikt. Hoeveel foto’s deze persoon, met als gebruikersnaam Rudolphous, heeft gemaakt, vertelt de stichting achter Wikipedia niet.
De jury bestond uit onder meer Zilveren camera-winnaar Martijn Beekman. Wiki loves monuments heeft de afgelopen tijd in de meeste Europese landen plaatsgevonden.
 
   
  Complete jury rapport  

Bron: Wikilovesmonuments.nl, zaterdag 5 november 2011

 naar Marker Nieuws indexpagina