naar Marker Nieuws indexpagina
Reactie Gemeente Waterland op gevaarlijke situatie in de Buurterstraat
Onderstaand de reactie die Jongejaap Zondervan vandaag (dinsdag 10 januari 2012) mocht ontvangen van de Gemeente Waterland op artikel 4213.
In rood staan de kanttekeningen die de heer Zondervan heeft geplaatst en deze ook weer heeft toe gestuurd aan de gemeente.
 
 (email van / aan de Gemeente Waterland)
 
Geachte heer Zondervan,
 
Kortgelden kreeg ik een email (artikel 4213) van u. Hierbij wil ik graag de door u gestelde vragen beantwoorden:
 
1.       omwonende kregen een brief van de gemeente dat de werkzaamheden 2 weken zouden duren en dat de hinder tot het minimum beperkt zou blijven. De werkzaamheden hebben ruim 9 weken geduurd en de hinder was aanmerkelijk, wat is/was hiervan de oorzaak?
-          Bij het ontgraven kwam aan het licht dat de waterleiding van de PWN niet op de juiste locatie lag, waardoor deze verlegd moest worden voordat de nieuwe pompput geplaatst kon worden.
            Natuurlijk kunnen onvoorziene zaken zich tijdens de werkzaamheden voordoen.
            Maar ik mag toch aannemen dat de PWN over tekeningen beschikt van haar waterleidingnet? Zodat men voordat de werkzaamheden beginnen weet wat er staat te gebeuren!
            Mocht het per toeval op deze locatie niet juist zijn dan kan ik mij toch niet voorstellen dat alleen het verlegen van de waterleiding ca. 7 weken extra in beslag moet nemen?
            Als dit van te voren bij u bekent was waarom dan dit niet met de omwonende en belanghebbende gecommuniceerd?
            Ik mag toch aannemen dat u het met me eens bent dat dit soort zaken in de toekomst beter moeten?
 
2.       wordt/werd er door de gemeente toezicht gehouden, zo ja, hoe heeft deze huidige oplossing/situatie dan nu kunnen ontstaan?
-          Uiteraard houdt de gemeente toezicht op de werkzaamheden. Er is voor de huidige tijdelijke oplossing gekozen om ervoor te zorgen dat de straat gedurende de feestdagen dicht en berijdbaar was.
            Zie mijn opmerkingen onder 1 voor wat betreft communicatie.
 
3.       is de huidige oplossing/situatie volgens u nu de permanente afwerking?
-          Nee, het straatwerk is tijdelijk voor de vakantie afgewerkt zodat de weg open kon en het geheel kan zetten.
            Zie mijn opmerkingen onder 1 voor wat betreft communicatie.
 
4.       zo ja, bent u het dan met mij eens dat dit zo niet kan en de veiligheid in het geding is?
-          Wij zijn het niet met u dat de veiligheid in het geding is. Het betreft een tijdelijke bestrating die goed begaanbaar is.
            Over de veiligheid verschillen we van mening ik hoop dat de definitieve bestrating onze inzichten bij elkaar brengen.
 
5.       bent u het ook met mij eens dat de put verlaagd moet worden en de 2 opgeofferde parkeerplaatsen weer hersteld moeten worden voor parkeren gebruik?
-          Nee, wel wordt er nog met de indeling geschoven zodat er niet twee maar een parkeervak in beslag wordt genomen. Het luik van het rioolgemaal moet namelijk ten alle tijden bereikbaar zijn voor calamiteiten en onderhoud. Bovendien willen wij u vast meegeven dat wij aan het onderzoeken zijn of het mogelijk is om gelijk om de hoek een aantal extra parkeerplaatsen aan te brengen.
            Ik mag toch aannemen dat vooraf bij u bekend was dat het luik van het rioolgemaal ten alle tijden bereikbaar moest zijn?
            Ook hier had de communicatie de uitkomst kunnen bieden. Gelukkig komt er een nieuwe indeling van de parkeerplaatsen zodat in mijn ogen nog steeds een misbaksel van een put de
            bewoners maar één parkeerplaats minder kost. De extra parkeerplaatsen verminderen de pijn.
           Tevens hoop ik niet dat het onderzoeken van een aantal extra parkeerplaatsen om de hoek te veel tijd in beslag zal nemen maar dat men snel tot  uitvoering van de hoog noodzakelijke
            parkeerplaatsen zullen overgaan!
 
6.       en de palen moeten verdwijnen en de beluchting/ ontluchting op een andere manier moet worden aangebracht ?
-          Nee, juist om te voorkomen dat men tegen het luik aan rijdt zijn de palen geplaatst. Wel wordt de beluchtingpijp, die vooralsnog niet noodzakelijk is, onder het straatwerk afgewerkt.
           Prima dat de beluchtingpijp wordt weg gewerkt. Ik zou u toch willen vragen de palen beter zichtbaar te maken omdat er voor 90% achteruit wordt gereden met daarbij veel kinderen met fietsen in de straat.
 
7.       en het straatwerk dus danig moet worden uitgevoerd dat het weer normaal begaanbaar wordt?
-          Zoals aangegeven betreft een tijdelijke bestrating die na het kerstreces definitief wordt aangepakt. Gelijktijdig met het definitief herstraten wordt dan ook de nieuwe indeling van de parkeervakken gerealiseerd.
            Fijn dat dit snel wordt opgepakt, misschien kunnen de noodzakelijke extra parkeerplaatsen gelijktijdig meegenomen worden.
            Omdat de parkeervakken niet alleen gebruikt worden door de direct aanwonende maar ook door bewoners van de Kerkbuurt lijkt het mij zinvol om dit breder binnen de Kerkbuurt te communiceren.
 
8.       en het straatwerk voor het pompgemaal ook wordt uitgevoerd en de stoot randen bij de parkeervakken weer geplaatst worden?
-          Zie het antwoord onder punt 7.
             Zie reactie punt 7.
 
Nogmaals dank voor de snelle beantwoording en hoop dat we dit met z’n allen zien als verbeterpunten voor de toekomst.
 
Ik vertrouw erop u vragen hiermee te hebben beantwoord. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met onze toezichthouder de heer Johan Tol. U bereikt hem op 06-20.12.66.61. De heer Johan Tol heeft op korte termijn een afspraak met de aannemer om afspraken te maken over de definitieve inrichting en de uitvoering daarvan. Hierna worden de direct aanwonende nader geïnformeerd over de werkzaamheden.
 
Met vriendelijke groet,
Pascal Verkroost
Beleidsmedewerker
Met vriendelijke groeten, Duo raadslid, Jj. Zondervan
 

Bron: Jongejaap Zondervan, dinsdag 10 januari 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina