naar Marker Nieuws indexpagina

Mysteries op Marken : GEWELDIG

Varen op het Goudriaankanaal
 
Drie weken lang wordt er op Marken van donderdag tot en met zondag een openlucht theater voorstelling gegeven genaamd ‘Mysteries op Marken’. Deze productie is handen van het Speeltheater Holland, waarvan Onny Huisink en Saskia Huisink-Janse de oprichters zijn.
 
Van ‘Huisje kijken’, Het Mysterie van de Liefde’ tot 'Dwaze Klaasje’, op en top geweldige creaties die de drie uur durende productie ‘Mysteries op Marken’ tot een spektakel maken.
 
Een ieder dient zich te melden bij de tent op het terrein van IJsclub Marken aan het Zereiderpad. Vervolgens gaat de route richting Wittewerf, waarbij op de boerderij van de familie Teerhuis de eerste voorstelling begint genaamd ‘Huisje kijken’. Twee melkmeisjes heten het publiek welkom met onder andere het Marker Volkslied. Vervolgens gaat de voorstelling over Wittewerf richting Grote Werf. Nabij Grote Werf kom je de volgende act tegen genaamd ‘Droogland’. Een geitenechtpaar wat een crisis doormaakt. Daarna via Rozewerf en de Vuurtoren naar het Oosterpad. De volgende act via Rozewerf, is een geluidsopname waarin Aart Staartjes verteld waarom hij op Marken is komen wonen. Na een paar minuten lopen komt het volgende onderdeel in zicht ‘Het Mysterie van de Liefde’. We treffen daar een bruidje aan, welke woont in het water van het Markermeer en een haar nieuwe buurman. Een drenkeling, die moslim blijkt te zijn en ook uitstekend kan dansen. Nabij het Oosterpad vervolgd zich het mysterie naar ‘Dwaze Klaasje’.  Klaasje is een doofstomme jongen, welke het uitstekend kan vinden met Anna (een vriendin). Na dit onderdeel wordt er gevaren op het Goudriaan kanaal naar de eindlocatie, de feesttent, waar een ieder die zich hiervoor heeft opgegeven, kan dineren onder het genot van muzikale klanken van onder andere Annemarie Maas.
 
Mysteries op Marken is voor de bedenkers van het project, Onny Huisink & Saskia Huisink-Janse, een soort afscheid. Vele jaren maakten ze theater voor de jeugd in het Edamse Speeltheater. Dat laten ze achter zich, hoewel ze projecten blijven doen.
 
Het is een prachtig verhaal geworden, zeker door Marken zelf, wat als decor dient voor de mysteries. Zeker een reden om deze theatervoorstelling te bezoeken.
 
Link naar alle foto's van Mysteries op Marken
 
'Huisje Kijken' 'Droogland'
'Onderweg' 'Het Mysterie van de Liefde'
'Dwaze Klaasje' 'Goudriaan bespeelt de koning'
De tijd tikt maar door............ 'Hotsik symfonie' (varen op het Goudriaan kanaal)

Bron: PepProductions, zaterdag 21 juli 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina