naar Marker Nieuws indexpagina
Start herinrichting parkeerterrein Marken
 
In de week van maandag 29 oktober 2012 start de Gemeente Waterland met de reconstructie van de entree en het centrale parkeerterrein op Marken. Dit betekent globaal dat:
 
   De Kruisbaakweg ter plaatse van het parkeerterrein wordt aangepast en opnieuw wordt geasfalteerd.
   Het terrein voor DEEN opnieuw wordt bestraat.
   Een deel van de parkeerplaatsen voor touringcars wordt verplaatst.
   De verbinding tussen de Kets en de Kruisbaakweg wordt aangepast.
   Het centrale parkeerterrein opnieuw wordt ingericht.
   De bomen en struiken worden vervangen.
 
Groenvoorzieningen
De werkzaamheden starten in de week van 29 oktober met het verwijderen van de bomen rondom de parkeerplaats. Hiervoor in de plaats planten wij na de asfalt- en straatwerkzaamheden nieuwe bomen. Deze nieuwe bomen (sierfruit) zijn van een kleiner formaat dan de huidige. Ook brengen wij meer hagen en rozenperken aan.
 
Asfalteren Kruisbaakweg en straatwerk voor DEEN
Vanaf 5 november starten wij met het aanpassen en asfalteren van de Kruisbaakweg. Tijdens de werkzaamheden is dit gedeelte afgesloten voor verkeer.
Een deel van de parkeervakken van de touringcars verplaatsen wij naar het naastgelegen terrein en de keerlus. Het plein voor DEEN komt daardoor vrij en wordt bestraat met gebakken klinkers.
De asfaltwerkzaamheden aan de Kruisbaakweg en het straatwerk voor DEEN duren tot de feestdagen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS Infra.
 
Omleiding verkeer en bereikbaarheid
Tijdens de asfalteerwerkzaamheden wordt het verkeer omgeleid over het centrale parkeerterrein. De supermarkt en de bushalte blijven bereikbaar.
 
Straatwerk parkeerterrein en verbinding Kets - Kruisbaakweg
Na de feestdagen starten de werkzaamheden op het centrale parkeerterrein en de aanleg van de ontsluitingsweg van en naar de Kets. Deze verbindingsweg komt tussen het parkeerterrein en de Zuidervaart en sluit aan ter plaatse van de keerlus. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Wagelaar B.V..
 
Verplaatsen parkeerwachterhuisje
Door de herinrichting van de Kruisbaakweg en de entree van het centrale parkeerterrein wordt het parkeerwachterhuisje naar de nieuwe ingang verplaatst.
 
 Onderstaande tekening in PDF
 Definitief ontwerp entree en parkeerterrein Marken

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 23 oktober 2012

 naar Marker Nieuws indexpagina