naar Marker Nieuws indexpagina

SP Waterland stelt vragen aan het college over locatie bevolkingsonderzoek

 
Jacob Kes, fractievoorzitter van de SP Waterland, heeft vragen gesteld aan het college over de locatie van het bevolkingsonderzoekbus in Monnickendam. Dit naar aanleiding van berichten dat de bus niet meer mag staan bij Swaensborg, maar bij de sportvelden. Deze plek is voor veel ouderen veel lastiger te bereiken is.
 
Om het jaar wordt er in onze gemeente een bevolkingsonderzoek naar borstkanker gehouden. Tot 2011 stond de onderzoeksbus op centrale plek bij Swaensborgh. Goed te bereiken met het openbaar vervoer, genoeg parkeerplekken voor auto’s en makkelijk te belopen met een rollator. De SP Waterland is verbaasd over het bericht dat de gemeente geen toestemming heeft geven dat de bus wederom bij Swaensborgh kan staan. Zij heeft het college om opheldering gevraagd.
 
Fractievoorzitter Jacob Kes: ‘Swaensborgh is een locatie die goed bereikbaar is voor de doelgroep (vrouwen tussen de 50 en 70 jaar) van het onderzoek. De nieuwe locatie is minder goed bereikbaar. Zowel met het openbaar vervoer, en helemaal voor Waterlanders die slecht ter been zijn.’
 
De SP Waterland hoopt dat het college inziet dat een goed bereikbare, centrale plek van essentieel belang is voor Waterlanders en het bevolkingsonderzoek. Een bevolkingsonderzoek in Waterland zou zijn doel missen als nauwelijks iemand eraan mee kan doen.
 
 Zie ook artikel 6417

Bron: SP Waterland, maandag 28 oktober 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina