naar Marker Nieuws indexpagina
Thriller 'Witte Inkt' cadeau voor de feestdagen
Spannend oplichtingscomplot in een wereld na de financiŽle crisis
 
 Op 20 september verscheen bij Sdu Uitgevers Witte Inkt, de debuutthriller van jurist Erik Vrij. Witte Inkt gaat over ondernemersdilemma's, de wereld na de financiŽle crisis, botsende culturen en afhankelijkheid van technologie. Een opwindend oplichtingscomplot bij het belangrijkste Nederlandse bedrijf van 2028 op Marken.  Op zaterdag 21 september presenteerde Erik Vrij zijn boek aan de inwoners van Marken.
 
Belastingvrij Marken
In 2028 viert Europa tien jaar economische groei na de financiŽle crisis, dankzij de grootste Big Brother aller tijden: Euregist. De rechten en verplichtingen van elke Europeaan worden er geregistreerd; van contract tot snelheidsovertreding, van belasting tot testament. Een juridische technologiesector is uit de grond geschoten: rights-management. Het bedrijf van de lompe miljardair en Dutch dream Henk Vis domineert deze sector vanuit Marken en andere belastingvrije locaties in Europa en Dubai.
 
Als VS-president Anita Jones besluit een vergelijkbaar registratiesysteem in te voeren, slijpen bedrijven hun messen om deze reusachtige markt als eerste te veroveren. Henks laatste kans op succes in Amerika en daarmee op overleving, hangt af van de overname van een Amerikaanse bank op Bermuda. Kort voordat de overname moet zijn voltooid, botst Henk hard op cultuurverschillen en vetes tussen oud en nieuw geld binnen zijn directie. Een samenzwering in Dubai dreigt hem op zijn gevoeligste plek te raken. Zijn American dream hangt aan een zijden draadje. Het bedrijf van Henk kan in ťťn klap wereldmarktleider worden. Of failliet gaan, als de overname mislukt.

Praktisch
Witte Inkt is, ook als eBook, vanaf 20 september 2013 verkrijgbaar via www.sdu.nl/witteinkt en de boekhandel.
Prijs: Ä 20,28 , ISBN: 978-90-1239-128-3.
 
  bestellen via Bol.com  

Bron: Erik Vrij, woensdag 27 november 2013

 naar Marker Nieuws indexpagina