naar Marker Nieuws indexpagina
Beeldverslag Pilot Meerlaagsveiligheid dijkversterking Marken
 
Donderdag 8 mei 2014 is het tweede werkatelier voor de Pilot Meerlaagsveiligheid Marken gehouden waarvan u hieronder het beeldverslag aantreft. Deelnemers waren bewoners van Marken waaronder leden van de werkgroep dijkversterking van de Eilandraad. Verder deden vertegenwoordigers van de volgende instanties mee: Rijksoverheid, Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, gemeente Waterland, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, Rijkswaterstaat en specialisten van het consortium van ingenieursbureaus Anteagroup, HKV, H+N+S.
 
Doel van deze pilot is om tot een goede, en bij Marken passende, oplossing te komen om de hoogwaterveiligheid te realiseren. Meer algemene informatie over deze pilot vindt u via deze link : "Wie doet er mee met het werkatelier Pilot Meerlaagsveiligheid dijkversterking Marken?")
 
In dit tweede werkatelier zijn de strategieën besproken die tot de hoogwaterveiligheid kunnen leiden. Deze strategieën zijn gevuld met concrete maatregelen. In het beeldverslag vindt u een impressie van deze dag. Deze strategieën geven een beeld van het gehele speelveld, en dienen ook om tot vernieuwende ideeën te komen. Ze zijn dus niet per definitie realistisch. In de tweede fase van de pilot (juli tot september 2014) wordt toegewerkt naar kansrijke oplossingen.
 
Op donderdag 28 augustus 2014 wordt overdag het derde werkatelier gehouden. Hierin worden de uitgewerkte oplossingen gepresenteerd en besproken.
Eilandbewoners en andere belanghebbenden zijn dan van harte welkom.
U kunt zich aanmelden bij: berthe.brouwer@rws.nl
 
Beeldverslag tweede werkatelier

Bron: Stichting Eilandraad Marken, donderdag 29 mei 2014

 naar Marker Nieuws indexpagina