naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeentegrond door onrealistische huurverhoging niet verhuurd
 SP Waterland wil oplossing
De voorbeeld tuin nabij Kerkbuurt 93a op Marken
 
SP Waterland heeft vragen gesteld over de verwaarlozing van een stuk niet verhuurde gemeentegrond op Marken. Eerder dit jaar is de huur van dit stuk grond opgezegd vanwege de huurverhoging van 2.780,5%. Hierdoor blijft het stuk grond onverhuurd en draait de gemeente op voor onderhoudskosten. SP Waterland wil daarom dat het beleid wordt aangepast, zodat deze stukjes grond gewoon verhuurd blijven.
 
Waterland kent door de gemeente een flink aantal kleine stukjes grond, die verhuurd worden aan particulieren om een tuintje te houden of om een grasveldje te hebben om te ontspannen. In de afgelopen decennia is de huur van de meeste plekjes nauwelijks gestegen, waardoor de huurprijs laag is gebleven. Het vorige college heeft het grondbeleid opnieuw geschreven. Gevolg hiervan is dat de huurprijs van deze ‘snippergroen’ verdertigvoudigd kan worden, zoals is gebeurd met een tuintje op Marken. Dit is gewoon onrealistisch. Met zo’n absurde prijsverhoging wordt de huur opgezegd, en moet de gemeente kosten gaan maken om de niet verhuurde stukjes te maaien. SP Waterland heeft daarom het college gevraagd te onderzoeken of het mogelijk is dat van deze gigahuurstijging kan worden afgezien of kan worden aangepast.
 
Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: “Via de lokale media (www.MarkerNieuws.com, red.) werden we gewezen op de tuin op Marken. Deze is niet meer verhuurd door de huurverhoging van 2.780,5 procent door het vorig college. Hierdoor moet er gemeenschapsgeld gebruikt worden om deze tuin te onderhouden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.”
 
Wethouder Jacob Kes heeft aangegeven dat hij van plan is met een passende oplossing te komen om de verhuur aantrekkelijker te maken.
 

Bron: SP Waterland, woensdag 11 juni 2014

 
Eerdere publicaties over dit onderwerp:
7280 Gemeentegrond door onrealistische huurverhoging niet verhuurd Bron : SP Waterland, woensdag 11 juni 2014
7252 Omstreden tuin Kerkbuurt EINDELIJK gemaaid Bron : PepProductions, dinsdag 3 juni 2014
7223 Omstreden tuin Kerkbuurt nu wildernis Bron : PepProductions, zondag 25 mei 2014
6317 Raadsvragen over 'snippergroen' nabij Kerkbuurt 93a op Marken Bron : Gemeente Waterland, donderdag 3 oktober 2013
6128 Gemeente Waterland geeft een huurverhoging van 2.780,5% Bron : PepProductions, vrijdag 2 augustus 2013
6122 Besluitenlijst college B&W van Waterland week 30 Bron : Gemeente Waterland, woensdag 31 juli 2013
 
 naar Marker Nieuws indexpagina