naar Marker Nieuws indexpagina
Werkatelier ‘Meerlaagse Veiligheid’ verplaatst naar een nog te bepalen datum
Voor het werkatelier van donderdag 16 april was één aanmelding
 
Beste Inwoners van Marken,
 
Op onze oproep om deel te nemen aan het werkatelier ‘Meerlaagse Veiligheid’, hebben wij tot op heden één aanmelding ontvangen.  Dat is helaas niet voldoende voor het doel dat wij hadden met dit werkatelier: inwoners van Marken bewust maken van reële risico’s en samen kijken naar wat je nu al kunt doen om voorbereid te zijn op overstromingsgevaar.
 
Wij gaan een aantal genodigden nu telefonisch benaderen om te vragen wat voor hen de reden was om zich wel/niet aan te melden voor het werkatelier van donderdag 16 april 2015. Op basis van die gesprekken kijken wij hoe we de volgende keer beter kunnen aansluiten bij uw behoefte. Via onder andere de website van de Eilandraad houden wij u op de hoogte van het vervolg.
 
De veiligheidsregio,  Rijkswaterstaat en gemeente Waterland gaan nog steeds graag met u in gesprek over wat u weet van en wat u al doet aan waterveiligheid  op Marken.  Bij een echte crisis staan wij 24/7 voor u klaar, maar weet u wat u zelf kunt doen voor uw veiligheid? Hoe wilt u geïnformeerd en betrokken worden voor, tijdens en na een mogelijke crisis?
 
Goede respons op enquête
De enquête over waterveiligheid is door 75 inwoners van Marken ingevuld. Daar zijn we heel blij mee. Met deze informatie kunnen wij in ieder geval een aardige inschatting maken van de kennis en het bewustzijn op Marken rond waterveiligheid en overstromingsgevaar. Die kennis zetten wij in bij het opstellen van specifieke boodschappen en plannen voor Marken. Iedereen die heeft ingevuld bedankt. De tien winnaars van het noodhulppakket ontvangen hierover binnenkort nader bericht!
 

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, donderdag 9 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina