naar Marker Nieuws indexpagina
Wegwerkzaamheden tussen Het Schouw en Broek in Waterland (N247)
Van maandag 14 tot maandag 21 november 2016
Het traject tussen Het Schouw en Broek in Waterland is aan groot onderhoud toe. De provincie Noord-Holland laat in de periode van maandag 14 november tot maandag 21 november 2016 onderhoudswerkzaamheden verrichten aan dit weggedeelte. Het asfalt krijgt een nieuwe deklaag en er zijn onderhoudswerkzaamheden aan de verkeerslichten. Tegelijkertijd wordt de busbaan verplaatst.
 
Werktijden
De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats buiten de spits van 20.00 uur s avonds tot 05.00 uur s ochtends. Overdag zijn er werkzaamheden in de berm en  zijn er bestratingswerkzaamheden bij Het Schouw. Op Het Schouw is de hele week slechts n rijstrook beschikbaar voor het verkeer in beide rijrichtingen. Voor de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers wordt de maximumsnelheid ter plaatse verlaagd.
 
Afsluitingen & omleidingen
Vanaf vrijdagavond 18 november 20:00 uur tot maandagochtend 21 november 5:00 uur zal het werkvak tussen Broek in Waterland (Eilandweg) en Het Schouw (Jaagweg) in het geheel worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De lijnbus en hulpdiensten worden langs het werkvak begeleid. Al het overige verkeer wordt omgeleid. Ter plekke zijn de omleidingen en afsluitingen gemarkeerd met borden.
 
De werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan  voor het grootste deel  uit grond-, frees-, asfalterings-, belijnings- en bestratingswerkzaamheden. Ook wordt er onderhoud gepleegd aan de verkeerslichten. Het asfalt zal worden voorzien van een nieuwe deklaag en de busbaan wordt verplaatst. Na de werkzaamheden gaat  de bus vanuit Amsterdam richting Broek in Waterland over deze tijdelijke busbaan rijden. De omlegging van de busbaan is een tijdelijke oplossing. De definitieve oplossing is mede afhankelijk van de studie naar de mogelijkheden van een (onder)doorgang door Broek in Waterland.
 
Reserve
Als de weersomstandigheden ervoor zorgen dat de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk niet door kunnen gaan, wordt het werk verricht van maandag 5 tot en met maandag 12 december 2016.
 
Meer informatie
Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 -0200 600 (gratis) of per e-mail: bereikbaarheidwaterland@noord-holland.nl
zie ook artikel 9980

Bron: Provincie Noord-Holland, dinsdag 8 november 2016

naar Marker Nieuws indexpagina