naar Marker Nieuws indexpagina
Elektrisch autorijden in Waterland
 
 Elektrisch autorijden wordt steeds populairder, ook in Waterland. Terecht, want het levert iets op voor de portemonnee én voor het milieu. 

Het afgelopen jaar zijn er bij gemeente Waterland verschillende verzoeken binnengekomen voor het aanleggen van openbare laadpunten in de buurt van woningen. Het realiseren van openbare oplaadpalen doen wij in samenwerking met projectbureau Metropool Regio Amsterdam –Elektrisch (MRA-E) en de laadpalen van Allego bv. Inmiddels zijn er in Waterland twee oplaadpalen geplaatst; op het parkeerterrein Pierebaan/Swaensborch in Monnickendam en op het parkeerterrein van Marken.
 
Oplaadpunt in de buurt
Doel is om een dekkend netwerk van oplaadpunten te maken, in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Omdat het in totaal 200 oplaadpalen (400 oplaadpunten) over de hele regio betreft, is het goed mogelijk dat de oplaadpaal op een andere locatie staat dan u heeft verzocht. Wij kijken als gemeente naar alle verzoeken die binnen komen om per oplaadpaal de meest strategische plek te kiezen. Elke openbare paal moet voor alle bewoners en bezoekers met een elektrische auto goed bereikbaar zijn. 
Wilt u op de hoogte blijven van de locaties van de oplaadpunten in Waterland? Kijk dan regelmatig op onze pagina 
Verkeer en Vervoer. Wij verwachten de volgende 4-6 laadpalen in Waterland na de zomervakantie te kunnen aanleggen.
 
Gebruik maken van de oplaadvoorziening van MRA-E tegen het laagste tarief
Wanneer u gebruik wilt maken van de oplaadvoorziening van MRA-E, dan vraagt u een oplaadpas aan met behulp van de MRA Keuzetool.
Om het zowel voor bewoners als voor bezoekers aantrekkelijk te maken op de elektrische auto op te laden bij MRA-E-oplaadpalen, kunt u kiezen uit twee verschillende passen:
 
1) MRA-E-laadpas zonder abonnement, u laadt voor € 0,32/kWh;
2) MRA-E-laadpas met VIP MRA-abonnement (€ 7,- per maand), u laadt voor € 0,28/kWh;
 
Hier vindt u meer informatie
Meer informatie over de oplaadvoorzieningen van MRA-E of over elektrisch autorijden vindt u de website van  www.openbaarladen.nl/mra en www.mrae.nl.  Wilt u een oplaadpaal in de buurt van uw woning? Stuur dan een e-mail met uw verzoek naar gemeente@waterland.nl. Vermeld in het onderwerp: oplaadpaal.
 
z*

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 28 januari 2016

naar Marker Nieuws indexpagina