naar Marker Nieuws indexpagina
Het Wonder van Marken: de excursie
 
In het kader van de Nationale Vogelweek (zaterdag 14 t/m zondag 22 mei) zijn er in heel Nederland vogelexcursies. Op Marken wordt op  zaterdag 14 mei van 10:00 uur tot 12:30 uur en 13:30 uur tot 16:00 uur een wandelexcursie over de dijk en door de weilanden georganiseerd. Tijdens deze leuke excursie maakt u kans op het zien van bijzondere vogels als de grutto, kieviet en de zilverreiger. Bovendien wordt ook aandacht besteed aan het agrarisch natuurbeheer dat ervoor zorgt dat Marken een broedplaats is voor zeer veel weidevogels. Aanmelden voor deze excursie gaat eenvoudig via www.vogelweek.nl. Op de site kunt u ook meer informatie vinden over excursie.
 
In de Nationale Vogelweek kan iedereen in Nederland ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om vogels te kijken. Door het hele land zijn er vogelexcursies en ontdekken natuurliefhebbers onder begeleiding van ervaren vogelkenners de meest verbazingwekkende vogels in het wild. De excursies zijn laagdrempelig van opzet met veel uitleg en vrijwel zonder kosten. De Nationale Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Sovon vogelonderzoek, vogelwerkgroepen en andere natuurorganisaties.
 
De excursie op Marken wordt georganiseerd door een jonge vrijwilligster in samenwerking met boer Wim Terlouw. Het onderwerp van de excursie is hetzelfde als de gelijknamige documentaire die op 19 maart 2016 in première ging. Heeft u deze première helaas niet kunnen bijwonen?  Meld u nu aan voor de excursie!
 
AANMELDEN
 

Bron: Rebecca Schipper, dinsdag 26 april 2016

naar Marker Nieuws indexpagina