naar Marker Nieuws indexpagina
Ideeën voor Omgevingsvisie Waterland 2030 verzameld
'Oogst van het zoeken' bekendgemaakt
 
Van 7 januari tot en met 28 februari hebben bewoners, organisaties en leerlingen tal van ideeën, wensen, kansen en dilemma’s bij de gemeente Waterland naar voren gebracht voor de op te stellen omgevingsvisie. In deze visie wordt de koers van het ruimtelijk beleid bepaald voor de lange termijn.
 
Ideeën
Wethouder Jean van der Hoeven is tevreden over de belangstelling die is getoond om mee te denken over de omgevingsvisie: “Wij vonden het belangrijk om in gesprek te gaan met bewoners en organisaties, omdat zij ons als geen ander kunnen vertellen hoe ze de toekomst van Waterland graag zien. Ik ben daarom blij met de positieve en open inbreng van iedereen.” De ideeën konden via een website en per post worden ingediend. Ook is tijdens verschillende (thema)bijeenkomsten gesproken over uiteenlopende thema’s, zoals water, wonen, voorzieningen en duurzaamheid.
 
Oogst van het zoeken
De gemeente Waterland heeft ruim 40 schriftelijke reacties ontvangen en de bijeenkomsten zijn door meer dan 60 personen bezocht. Ook heeft de gemeente de leerlingen van de klassen 3A en 3B van het Bernard Nieuwentijt College gevraagd naar hun ideeën voor de omgevingsvisie. Alle bijdragen zijn verzameld en samengebracht in het visiedocument ‘Oogst van het zoeken’. Dit document is in te zien bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentehuis in Monnickendam (tijdens de openingstijden) en via de pagina Omgevingsvisie.
 
Volgende stap
Wethouder Van der Hoeven: “Wij blijven de bewoners, organisaties en leerlingen betrekken bij de omgevingsvisie. Op basis van de oogst worden het zogenoemde ‘Keuzedocument’ en een digitale peiling opgesteld. In deze peiling leggen we een aantal vragen en keuzes voor aan de deelnemers over het ruimtelijke beleid in de toekomst. Wat vinden zij belangrijk en in welke volgorde?” Aanmelden voor de digitale peiling kan via deze website op de pagina Omgevingsvisie; ‘meepraten en meedoen’. Na de digitale peiling stelt de gemeente de ontwerp-omgevingsvisie op. Wanneer deze ter inzage ligt, kan hierop worden gereageerd met een zienswijze. Dat is naar verwachting in het najaar van 2016.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op de pagina omgevingsvisie. Op deze pagina vindt u het visiedocument ‘Oogst van het Zoeken’ onder het tabblad ‘downloads’. Verder staat hier informatie over de aanleiding, de planning en het proces van de Omgevingsvisie Waterland 2030.
 
visiedocument ‘Oogst van het Zoeken’
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 12 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina