naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland vraagt uw mening
Digitale peiling Omgevingsvisie Waterland 2030
 
Begin 2016 heeft de gemeente Waterland met hulp van inwoners, bedrijven, leerlingen en (maatschappelijke) organisaties ideeën verzameld voor de koers van het ruimtelijke beleid op de lange termijn. Dit beleid wordt vastgelegd in de Omgevingsvisie Waterland 2030.
 
Keuzes
Alle ontvangen ideeën zijn samengevat in het visiedocument ‘Oogst van het zoeken’ en door de gemeente vertaald naar een aantal dilemma’s. Wethouder Jean van der Hoeven: “Deze dilemma’s leggen wij graag met vragen en keuzes terug bij inwoners en organisaties, zodat wij een zo goed mogelijk beeld krijgen van wat zij belangrijk vinden. Wij vragen hen bijvoorbeeld waar wij ons voor moeten inzetten en naar hun mening over bepaalde onderwerpen, zoals windmolens en winkels. Wie meedoet aan de peiling, helpt ons om prioriteiten te stellen en de omgevingsvisie vorm te geven.”
 
Peiling
De digitale peiling kan worden ingevuld via de pagina omgevingsvisie, tabblad 'meepraten en meedoen'. Op deze pagina staat ook informatie over de aanleiding, planning en het proces van de Omgevingsvisie 2030. Het doorlopen van de peiling neemt ongeveer tien minuten in beslag. Mensen die hulp nodig hebben bij het invullen, kunnen hiervoor een afspraak maken bij de gemeente. De peiling loopt tot en met donderdag 7 juli 2016.
 
Vervolg
Alle reacties op de peiling worden verzameld en samengebracht in het visiedocument ‘Oogst van de taxatie’ dat naar verwachting in augustus/september 2016 bekend wordt gemaakt. Hierna wordt de ontwerp-omgevingsvisie opgesteld en ter inzage gelegd voor zienswijzen.
 
visiedocument ‘Oogst van het Zoeken’
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 26 mei 2016

naar Marker Nieuws indexpagina