naar Marker Nieuws indexpagina
Uitslag enquête schapenbegrazing gemeente Waterland
 
Begin mei 2016 is er onder de bewoners van de gemeente Waterland een online enquête gehouden. Dit met het doel om een beter inzicht te verkrijgen in hoe bewoners tegenover schapenbegrazing in de gemeente staan.
 
Deze enquête is door 80 inwoners ingevuld. Hieronder zijn de resultaten van de enquête uitgewerkt en grotendeels weergegeven in cirkeldiagrammen. Boven ieder diagram is de vraag vermeld die bij het diagram hoort. De resultaten van de gesloten vragen zijn in cirkeldiagrammen weergegeven met de percentages erbij. In de open vragen komen veel gelijksoortige aspecten terug. Deze aspecten zijn onderverdeeld in categorieën . Op deze manier konden de resultaten van de open vragen ook weergegeven worden in cirkeldiagrammen.
 
Dit maakt het mogelijk om de resultaten vanuit de open vragen helder en overzichtelijk weer te geven en om  inzicht te verkrijgen in de antwoorden die gegeven zijn op de open vragen. In deze cirkeldiagrammen zijn alleen de aantallen weergegeven. In de legenda staan achter de mogelijke antwoorden hoeveel deelnemers dit antwoord hebben ingevuld. Boven de diagrammen die over de open vragen gaan staat ‘totaal respondenten’ en ‘totaal’ vermeld. ‘Totaal respondenten’ staat voor het aantal deelnemers die iets bij deze vraag hebben ingevuld. ‘Totaal’ staat voor de totale optelsom van hoeveel de aspecten zijn genoemd. Dezelfde respondent kan bij open vragen meerdere aspecten benoemen. Dit betekent dat het ‘totaal’ altijd hoger of gelijk is aan het totaal aantal respondenten.
 
Vanuit Marken hebben 12 personen (15%) de enquête ingevuld.
 
complete uitslag enquête buurtbewoners schapenbegrazing

Bron: Gemeente Waterland, zaterdag 16 juli 2016

naar Marker Nieuws indexpagina