naar Marker Nieuws indexpagina
Informatieavond op Marken over kunstwerk 'De Waterstandzuilen'
maandag 5 september in dorpshuis 'Het Trefpunt', van 19.00 tot 20.00 uur
 
De gemeente Waterland wil graag een kunstwerk plaatsen bij de parkeerplaats van Marken over het leven onder zeeniveau. 
Doel van het kunstwerk is om het verhaal te laten zien van het leven onder zeeniveau: het verschil in waterpeilen en getijden. Het wil de mensen bewust maken van de strijd die Nederland altijd gevoerd heeft tegen het water en op Marken in vroegere tijden tegen het water van de Zuiderzee (nu het IJsselmeer). Dit mondde zelfs uit in de grote watersnoodramp van 1916.

Graag nodigen wij de bewoners van Marken uit voor een inloopavond op Marken. De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis 'Het Trefpunt', in de biljartzaal. Op maandag 5 september van 19.00 tot 20.00 uur lichten de kunstenaars hun ontwerp toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook wethouder Bekhuis, portefeuillehouder toerisme & recreatie, is hierbij aanwezig. Er is geen programma, u kunt vrij in- en uitlopen. Op een beeldscherm draait een presentatie waarop u beelden kunt zien van het kunstwerk en de beoogde locatie.
 
Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdrages van de provincie Noord-Holland (uit het promotie- en innovatiebudget voor toeristisch/culturele initiatieven), Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en Bureau Toerisme Laag Holland.
 
complete tekening 'De Waterstandzuilen'

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 31 augustus 2016

naar Marker Nieuws indexpagina