naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd donateursconcert ‘Juliana’ in dorpshuis op Marken
Jacob Kes met de drie jubilarissen
Dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken was afgelopen zaterdag goed gevuld met publiek en muzikanten, want het jaarlijkse donateursconcert van de Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ stond op het programma. De avond werd gepresenteerd door Agnita Peereboom-Kes.
 
De avond begon met een optreden van het Leerlingenorkest onder leiding van Henk Ummels. De leerlingen speelden ‘De Kracht van Uw Liefde’ en ‘The Great Beethoven Bonanza’. Vervolgens vertolkten het Groot Orkest onder leiding van Henk Ummels ‘Maxima´, ´The Lord of the Rings´ en Up up and away´. De Malletband onder leiding van Peter Jan Steen bracht voor de pauze ´Invitation´, Let me entertain you´ en de ´Piratenmars´.
 
Na de pauze werden de nummers ´Uptown Funk´, ´De Nederlandsche Medley´ en ´Mambo no. 5´ ten gehore gebracht door het Groot Orkest. De Malletband speelde de nummers ´Symbiose´ en de meezinger van Guus Meeuwis ´Het Dondert en het bliksemt’, waarbij enthousiast werd meegeklapt door het publiek.
 
Als finale werd het nummer ‘Fascinating Drums’ van Ted Huggens gebracht door het Groot Orkest samen met de Malletband onder gezamenlijke leiding van Peter Jan Steen.
 
Tussen de optredens door werden drie jubilarissen gehuldigd. In de 107-jarige vereniging komen wel elk jaar jubilarissen voor.  Klaas Zeeman vierde het 40-jarig jubileum. Trijntje Vlasbloem-de Waart en Maikel Schipper zijn beide 12 1/2 jaar lid. Alle jubilarissen kregen hun speldje opgespeld door Jacob Kes, die dit op een bijzonder prettige en spontane wijze deed, met veel persoonlijke anekdotes in het Marker dialect.
 
Jaarlijks wordt er ook een ‘donateur van het jaar’ gekozen. Dit jaar was Dirk Boes, wonende aan de Kerkbuurt 163 de gelukkige. Daar de heer Boes niet aanwezig was, krijgt hij een foto van de vereniging en een mooie bos bloemen thuis bezorgd.
 
‘Juliana’ kan terug kijken op een heel mooi en muzikaal donateursconcert.
Agnita Peereboom-Kes De gewonnen beker in Krommenie van het leerlingenorkest Leerlingenorkest
Leerlingenorkest   Groot Orkest
    De Malletband
Het barpersoneel, Jany, Muus en Arie Groot Orkest  
  De Malletband  
Jacob Kes   Klaas Zeeman  40 jaar lid
    Trijntje Vlasbloem-de Waart 12 1/2 jaar lid
  Maikel Schipper 12 1/2 jaar lid  
Jacob Kes met de drie jubilarissen
Voorzitter Carla Schipper wilde de ‘donateur van het jaar’ wat overhandigen, maar deze was niet aanwezig
Finale.....
    de dirigenten van deze avond, Peter Jan Steen en Henk Ummels

Bron: PepProductions, zondag 26 maart 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina