naar Marker Nieuws indexpagina
De Slag om Waterland 2017 (video)
maandag 24 april 2017 / Omroep PIM
Maandag 24 april 2017 kregen leerlingen van groep 8 van de basisscholen de kans om Waterland te verkennen. Samen met Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Sportservice Zaanstreek-Waterland werd op initiatief van de jongerenwerker van de gemeente Waterland voor de vijfde maal de Slag om Waterland georganiseerd. Een sport, spel en speurdag die kinderen van Ilpendam, Broek in Waterland, Monnickendam tot Marken brengt.
 
De schoolvakantie staat voor de deur en na de schoolvakantie gaan de leerlingen naar het voortgezet onderwijs.
Vaak betekent dit per fiets of openbaar vervoer reizen naar een andere stad of dorp in de omgeving. Een omgeving waar ze mogelijk nog niet eerder zijn geweest, waar ze in aanraking komen met nieuwe vrienden en waar ze zelfstandig naar toe moeten reizen. Tijdens de Slag om Waterland leren de kinderen wat meer over de gemeente Waterland, zonder hun ouders, zonder begeleiding.

De vijfde editie mocht rekenen op een recordaantal deelnemers: 64 kinderen verdeeld over 14 teams.
In teamverband startte de 14 team in Ilpendam met een tenniswedstrijd. Daarna werden de kinderen losgelaten in Ilpendam waar zij gewapend met een kaart en vragenlijst Ilpendam moesten verkennen. Dit alles in een race tegen de klok want de volgende bestemming was Broek in Waterland en de bus wacht niet! Ook in Broek in Waterland stond sport, spel en speuren op het programma. Na Broek in Waterland werd ook Marken per openbaar vervoer bezocht, voor veel kinderen de eerste keer dat ze op Marken waren. Als eindbestemming stond Monnickendam op het programma en werd in één dag heel Waterland ontdekt.

Terug in De Bolder kregen de kinderen een warme maaltijd aangeboden en was het wachten op de prijsuitreiking door burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon. Uiteindelijk ging het team De Smurfen er met de eerste plaats vandoor.
 
Uitslag Slag om Waterland 2017 in pdf
   
Thomas de Groot
zie ook artikel 10655

Bron: Omroep PIM, woensdag 5 juli 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina