naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek
Marker Mannenkoor viert 45ste verjaardag met concert in Patmoskerk
Marker Mannenkoor
Het Marker Mannenkoor onder leiding van dirigent Jan Peereboom werd in april 1972 opgericht en bestaat dit jaar dus 45 jaar. Dit negende lustrum werd afgelopen zaterdag gevierd met een jubileumconcert in de Patmoskerk op Marken. Verder werd er medewerking verleend door het Marker Brass Ensemble onder leiding van dirigent Klaas Elbert Pereboom, Wiebke Göetjes en René Martijn, Jorrit van den Ham, Leo van Moergestel en Dominic Zeeman.
 
De avond werd geopend door de voorzitter van het Marker Mannenkoor, Cor Visser. Hij heette iedereen van harte welkom en wenste iedereen een prettig jubileumconcert toe. Muzikaal begon de avond met een samenzang, begeleid door het Marker Brass Ensemble. Vervolgens waren er muzikale optredens van het jarige koor en het Marker Brass Ensemble. Voor de pauze vertolkte René Martijn ‘Lamento di Federico’ uit de opera ‘L’arlesiana’ en Wiebke Göetjes ‘Rusalka’s lied aan de maan’ uit de opera ‘Rusalka’.
 
Het was zaterdag ‘Sint-Maarten’ en om die reden kwamen alle leden van het Marker Mannenkoor, na de pauze, de Patmoskerk binnen met een lampion en zongen een ‘Mereker’ Sint-Maartenliedje. Vervolgens zong het koor ‘Avond’ en ‘Zing, vecht, huil, bid’ met keyboard-ondersteuning van Dominic Zeeman. Het Marker Brass Ensemble bracht de kerk vervolgens naar Tirol met ‘Südtiroler Suite’ en Rob Zwiers zong met ondersteuning van het Mannenkoor ‘Het Dorp’ van Wim Zonneveld. Wiebke Göetjes en René Martijn brachten elk apart nog een operettelied en zongen samen ‘Lippen schweigen’ uit de operette ‘Die Lustige Witwe’. 
 
Als afsluiting zong de jubilaris ‘Thank you for the music’ van ABBA en werd als slotnummer ‘Domine Salvam Fac’, gezongen ondersteund door het Marker Brass Ensemble. Na afloop bedankte Cor Visser alle aanwezigen voor hun komst.
 
Een leuke muzikale avond, waarop het jarige Mannenkoor uit Marken met trots kan terug kijken.
dirigent Jan Peereboom spreekt z'n koor toe    
Cor Visser    
    Marker Brass Ensemble
    dirigent Klaas Elbert Pereboom
René Martijn Wiebke Göetjes ‘Lamento di Federico’ uit de opera 'L’arlesiana'
    René en Wiebke werd begeleid door Jorrit van den Ham
Wiebke Göetjes   ‘Rusalka’s lied aan de maan’ uit de opera 'Rusalka'
lampionnen optocht door jarige Mannenkoor   Dominic Zeeman
‘Rondine al nido' lied van Vincenzo de Crescenzo  
‘Die sollist die Kaiser meiner Seele sein' uit
de operette 'Der Favorit van R. Stolz'
  ‘Lippen schweigen’ uit de operette ‘Die Lustige Witwe’  

 Programmaboekje 
Bovenstaande video is 'uit de losse pols' gefilmd

Bron: PepProductions, zondag 12 november 2017

 naar Marker Nieuws indexpagina    /   naar Fotoboek