AustraliŽ 2007

 HOME

  MAANDAG, 12 NOVEMBER (dag 16)  
Port Macquarie vervolg.....
  DINSDAG, 13 NOVEMBER (dag 17)  
Port Macquarie - Sydney

Bij het prepareren van de camper voor het vertrek kwamen we er achter dat we iets kwijt waren. De gardena aansluiting van de waterslag hadden we op de vorige campground aan de kraan laten zitten. Maar ja geen nood aan de man, dan kopen we gewoon een nieuwe. En deze hadden we dan ook zo gevonden. We kenden namelijk al aardig de weg in die grote supermarkten en hadden het al een keer zien liggen. Dat was dus geen probleem, alleen bij het parkeren van de camper ging het wel bijna mis. Laat ik zeggen dat het een beetje te krap was..... Onderweg richting Sydney kwamen we ook een zwaar ongeluk tegen. Een vrachtwagen was volledig over een auto heen gereden. Of de bestuurder van de auto het er goed van af heeft gebracht weten we niet, maar vrezen het ergste. Even na de klok van 1 uur kwamen we aan in Sydney. En omdat we op weg naar de campground toch langs het olympische park moesten besloten we hier ook maar meteen een bezoek aan te brengen. We waren precies op tijd voor de vijf kwartier durende rondleiding door het enorme olympische stadion. Daarna zijn we op eigen gelegenheid ook nog even door de rest van het park gereden. En omdat het hek bij het hockey stadion toch open stond zijn we daar ook maar even naar binnen gelopen. Toch altijd leuk om te zien waar de Nederlandse sporters grote successen hebben behaald. Om een uur of vijf, na wat zoeken, kwamen we aan bij de kleine campground net buiten Sydney. We regelden meteen dat we hier drie nachten konden blijven staan. Hadden we tijd genoeg om Sydney te bezichtigen. Deze eerste avond bleven we lekker in de buurt. We gingen uit eten in een casino in de buurt en daarna weer terug naar de camper.

  WOENSDAG, 14 NOVEMBER (dag 18)  
Sydney

Vandaag stond dan in het teken van het bezoek aan de wereldstad Sydney. We moesten daar met de bus en twee (locale)treinen naar toe. Maar dan stapten we ook werkelijk midden in de stad uit. De bushalte was om de hoek bij de campground, dus dat was perfect! Het eerste waar we in Sydney naar toe gingen was uiteraard het Oprah House. Hier kregen we een rondleiding door dit indrukwekkende complex. Helaas mochten we binnen geen foto's maken en filmen, dus bleef he beeldverslag bij de buitenkant. Aan het einde van deze rondleiding zochten we een voorstelling uit waar we morgen naar toe zouden gaan. Uiteraard maakten we hierna nog meer foto's van het Oprah House, want stel je voor dat we iets zouden missen.... Vervolgens liepen we de binnenstad in naar de Sydney Tower, het hoogste bouwwerk van Australie. Hier hadden we een mooi uitzicht over Sydney. Na een hapje eten wandelden we weer terug richting de haven om daar met een veerboot door de haven te varen. En we pakten meteen een goeie, want we voeren langs de Harbour Bridge en het Oprah House. En wat denk je dat we toen weer deden? Maar natuurlijk, foto's maken. Na een flinke tocht naar de andere kant van Sydney en weer terug hadden we eigenlijk wel flink wat dorst gekregen. Vooraf hadden we al bepaald waar we heen zouden gaan: LŲwenbršu. We hebben hier de hele avond zitten eten en tja laat ik er maar niet omheen draaien: ZUIPEN! Het was behoorlijk gezellig, met alle gevolgen van dien. We waren namelijk een beetje de tijd vergeten en daarom zou het er om hangen of we de laatste bus wel zouden halen. En dat ging dus mis. Staan we dan, redelijk dronken in een vreemd land aan de andere kant van de wereld. Op zich natuurlijk nog geen probleem je kunt altijd een taxi nemen. Probleem was echter dat we het adres niet hadden van de campground. Wat we wel wisten is dat het aan 'zee' lag met uitzicht op het vliegveld. Dus tja we begonnen maar te lopen. Na een uur of twee kwamen we dan eindelijk aan de kustlijn dus heel erg ver kon het niet meer zijn. Gelukkig kwamen we snel een taxi tegen en even later waren we weer op de campground na ons nachtelijke avontuur in Sydney. Na nog even een biertje tegen de schrik gingen we op bed.

  DONDERDAG,15 NOVEMBER(dag 19)  
Sydney

Zo tegen het middaguur gingen Chris en PEP weer richting de stad, Klaas bleef ziekig (teveel gezopen voor zijn doen, zie de foto's in de metro van Sydney) achter in de camper. In Sydney aangekomen liepen we direct naar de Harbour Bridge, waar daar wilden we nog absoluut overheen lopen. In een van de peilers van de brug was een museum over de geschiedenis van deze brug en bovenin was ook nog een uitkijkpunt. Na de nodige historie opgesnoven te hebben gingen we naar boven. En het uitzicht was werkelijk verbluffend! Na het bezoek aan dit museum liepen we over de brug helemaal naar de andere kant van de baai richting het Luna Park. Daar vandaan zouden we dan weer op de pont stappen terug naar de binnenstad. Echter de boot waar wij op stapten maakte een 'kleine' detour. We kregen werkelijk de hele haven van Sydney te zien, ook leuk. Na deze tocht besloten we na wat te hebben gegeten weer terug naar de campground te gaan om daarna weer terug te gaan. Want 's avonds gingen we naar een voorstelling in het Oprah House. De voorstelling die we gingen bezoeken was The Government Inspector. We waren iets, tien minuten, te laat maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een hele leuke voorstelling. Omdat het toch vrij laat afgelopen was besloten we maar, na de ervaring van gister, direct terug te gaan naar de camper om daar maar iets makkelijks te eten. En zo werd het uiteindelijk toch nog vrij laat.....

 "Dronken...."    

 Naar vervolg Foto's Australie 2007 

 HOME

Laatste update : woensdag 6 augustus 2008